"OČEKUJEM DA SVAKO URADI SVOJ POSAO"

Pobrić pred specijalnim policijskim timom: Nemojte da odugovlačite

Ona je, nakon više od dva sata saslušanja, TV "Vijesti" kazala da očekuje da ovaj slučaj brzo bude doveden do kraja
72 pregleda 33 komentar(a)
Patricia Pobrić, Foto: Printscreen (YouTube)
Patricia Pobrić, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 02.07.2016. 17:31h

Bivša menadžerka hotela Ramada Patricia Pobrić dala je danas izjavu pred specijalnim policijskim timom, koji sarađuje sa specijalnim Tužilaštvom, povodom svojih tvrdnji da su Socijaldemokrate zloupotrijebile državni novac u partijske svrhe odnosno da je njihove skupove u Ramadi plaćala Direkcija za željeznice. Pobrić je nakon ovoga dobila otkaz u hotelu, a slučaj je preuzelo Specijalno tužilaštvo.

Ona je, nakon više od dva sata saslušanja, TV "Vijesti" kazala da očekuje da ovaj slučaj brzo bude doveden do kraja.

"Veoma profesionalno saslušali su sve što sam imala da kažem, ušli smo u detalje samog slučaja. Očekujem samo svako da uradi svoj posao, kao što sam ga ja uradila – to znači da se ovaj slučaj ne odugovlači, i pošto je dosta sve crno-bijelo i da se izvede do kraja u što kraćem vremenskom periodu", kazala je Pobrić.

Pobrić, koja je dobila otkaz pošto je poslaniku Mladenu Bojanću pomogla da učini javnim sporne račune, koji navodno potvrđuju da je dva partijska skupa Socijaldemokrata u hotelu Ramada platila Direkcija za željeznice novcem iz budžeta, izjavu je dala u svojstvu građanina.

"Ponudila je veliki broj preciznih, logičnih informacija za policijski tim, koji bi trebalo te informacije da iskoristi, proslijedi Specijalnom državnom tužiocu, kako bi ovaj predmet što prije rješavali jer je u zajedničkom interesu da se ovaj slučaj sto prije riješi", kazao je advokati Patricije Pobrić Nikola Terzić.

A to što je premijer Milo Đukanović, nakon stava da bi svaki poslodavac na svijetu trebalo da otpusti radnika koji iznosi podatke o radu svoje firme, juče ocijenio i da se ovdje želi napraviti politički i medijski skandal, Pobric smatra apsurdnim.

"Smatram da premijer nema ni biznis iskustva, nije radio u biznis sektoru da zna koja su pravila i posebno ne u sređenim državama, odnosno sa sređenim biznis sistemima. Dalje, smatram da je progon zviždača kontraproduktivan za razvoj i budućnost Crne Gore i da samom sebi čini štetu nepodržavanjem ovog događaja, ali mislim da njegove riječi govore same za sebe", kazala je Pobrić.

Reakciju Socijaldemokrata - da je riječ o dugo pripremanoj i konstruisanoj "aferi", Pobrić ovako komentariše:

"Kao prvo, ja nijesam mogla da utičem kad će oni organizovati događaj niti sam imala unaprijed uvid kako će platiti događaj. Znači taj tajming koji se sada pominje je kompletno van moje kontrole bio i niko nije uticao da ovo uradim, ovo je kompletno moja odluka", kazala je Pobrić.

Pobrić je ponovila kako se odlučila da objelodani zloupotrebu državnih resursa jer nije vjerovala da će institucije ovaj proces izvesti do kraja.  

Preporučujemo za Vas