Sajam NVO u Bijelom Polju

Priliku da na drugom EXPO sajmu građanima pokažu svoje aktivnosti i inicijative koje planiraju u narednom periodu, iskoristilo je oko četrdeset nevladinih organizacija većinom sa sjevera države
1 komentar(a)
Bijelo Polje grad, Foto: Čitalac reporter
Bijelo Polje grad, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 01.07.2016. 17:53h

Kako bi upoznali javnost sa dostignućima organizacija civilnog društva, Takso kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija organizovala je drugi Sajam NVO u Bijelom Polju. Zainteresovani građani mogli su da iznesu probleme sa kojima se suočavaju, ali i da kupe neke od izloženih proizvoda.

Priliku da na drugom EXPO sajmu građanima pokažu svoje aktivnosti i inicijative koje planiraju u narednom periodu, iskoristilo je oko četrdeset nevladinih organizacija većinom sa sjevera države.

"Ovo je prilika da građani u neposrednoj komunikaciji čuju šta se sve radi u NVO sektoru što je jako važno da u ovom ambijentu čujemo i njihove predloge, njihove probleme i da probamo u odnosu na te probleme kreirati neke naše buduće aktivnosti", kazala je Ana Novaković.

Za neke od učesnika Sajam je bio šansa da predstave svoje proizvode ali i da zarade.

"Mi smo došli da bi ipak nešto od tih naših proizvoda koji se rade u socijalnom preduzeću prodali i da bi na neki način makar malo obezbijedili dio novca taj koji nam fali od 25% za plate radnicima", kazao je Dušan Rakočević iz NVO "Srce Mojkovac".

Ponuda izlagača na sajmu naišla je na veliko interesovanje Bjelopoljaca, a zadovoljstvo uspjehom sajma, ne kriju ni izlagači.

"Nikad nemojte sumnjati u to da mala grupa građana posvećenih određenom cilju može promijeniti svijet. Zapravo do sada su ga jedino oni mijenjali", kazala je Mirsala Tomić iz NVO "Udruženje za razvoj civilnog društva".

Drugi Sajam nevladinih organizacija uz podršku EU organizovali su Takso kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija. Organizatori obećavaju da se na novo okupljanje NVO neće čekati dugo te da će treći sajam biti organizovan na jugu države.

Bonus video: