Početak turističke sezone u Kolašinu ispod očekivanja

"Očekivanja nijesu kako bi trebalo da budu, ali još je rano. Evo vremenske prilike su se poboljšale tako da očekujemo mnogo veći priliv gostiju no do sada", kazao je ugostitelj Aleksandar Šuković
0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.06.2016. 18:04h

Početak turističke sezone u Kolašinu ispod je svih očekivanja, tvrde ugostitelji u tom gradu.

"Očekivanja nijesu kako bi trebalo da budu, ali još je rano. Evo vremenske prilike su se poboljšale tako da očekujemo mnogo veći priliv gostiju no do sada", kazao je ugostitelj Aleksandar Šuković.

Ipak, loš početak sezone ne zabrinjava turističke radnike Kolašina.

"Ono što očekujemo jeste povećanje broja turista u julu i avgustu kada smo za taj period zajedno sa lokalnom upravom, zajedno sa NVO i zainteresovanim pojedincima pripremili veliki broj događaja i manifestacija koje će se tada odvijati.Vlada veliko interesovanje za boravak u malim i srednjim hotelima, ali ista takva situacija je i u privatnom smještaju", kazala je Slađana Kršikapa iz TO Kolašin.

Za razliku od malih i srednjih hotela koji još čekaju goste, u najvećem hotelu Bjanka već sada su zadovoljni brojem stranih turista.

"Imamo veliki broj gostiju iz zapadne Evrope i Izraela i takođe polako i domaćih gostiju posebno u periodu jula i avgusta. Mogu da najavim i veliki broj sportskih ekipa kako iz Crne Gore tako i inostranih", kazala je menadžerka hotela Bjanka Dušica Čarapić.

Gosti ovog hotela, preko turističkih agencija, veći dio dana radije provode van grada.

"Upravo smo stigli. Nijesmo mogli puno da vidimo, ali vidjeli smo mnogo radnji okolo i zato smo tu. Želimo da prošetamo šumom oko jezera", kazala je turistkinja iz Belgije.

Zbog interesovanja turista prema prirodnim ljepotama Kolašina i kapije ski centra Jezerine biće otvorene.

"Ponuda ski centra će se prije svega bazirati na panoramsku vožnju žičarom Ćupovi. Pored toga radiće i restoran na ski centru i postojaće niz sadržaja za djecu i raznih nekih zabavnih i kulturnih manifestacija", kazao je direktor ski centra Jezerine Boban Šćepanović.

Još ako ljeto bude toplo i sparno, kako je krenulo i kolašinska svježina mogla bi biti na cijeni.

Bonus video: