Loša poruka turistima: Do Budve bez zastoja tek od 20. juna

Vozači ipak imaju strpljenja jer očekuju da će kružni tok ipak rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu Budve
55 pregleda 36 komentar(a)
Budva, radovi, kružni tok, Foto: Screenshot (YouTube)
Budva, radovi, kružni tok, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.06.2016. 19:19h

Kružni tok koji bi trebalo da spoji bulevare između Budve i Bečića još nije gotov.

Kolone automobila su velike, a hotelijeri ističu da je već na početku sezone poslata loša poruka turistima. Do Budve će se bez zastoja moći tek od 20. juna kada će prema najavama radovi biti završeni.

Nezadovoljni hotelijeri ističu da je radove trebalo obustaviti dolaskom prvih gostiju.

"Da je neko od konkurentskih turističkih destinacija smišljao kako, na koji način da nam kao konkurentu naudi ne bi bio ovako maštovit kao što su uradili ovi koji su trebali da obezbijede ambijent da tur.sezona protiče normalno da se obezbijedi normalan protok gostiju do hotela jer su to uglavnom avio gosti i naravno omogućili bi da se radi ono po čemu je cg tur.ponuda najpoznatija u regionu a to je izvođenje izletničkog programa, nijedno ni drugo nažalost u ovoj situaciji nije moguće", kaže hotelijer Dragan Ivančević.

Radovi stvaraju gužve u saobraćaju i zastoje. Vozači imaju strpljenja jer očekuju da će kružni tok ipak rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu Budve.

Građani se nadaju da će trenutna situacija brzo proći.

Do Budve će se bez zastoja moći tek od 20. juna kada će prema najavama radovi biti završeni.

No, kašnjenje u završetku radova će se prema riječima Ivančevića i te kako odraziti na turističku sezonu.

"Šteta je velika, samim tim što je na pomolu bila jedna dobro posjećena sezona, koliko će biti kvalitetna moraćemo da uključimo puno pokazatelja i puno elemenata kada bi mogli da ocijenimo njenu uspješnost", kazao je Ivančević za TV Vijesti.

Od Zavale do ulaska u Budvu, radi se na proširenju dvije kolovozne trake u četri, što bi pored saobraćajnog rasterećenja rtrebalo da riješi i problem odronjavanja.

Bonus video: