Čekajući epilog mafijaških ubistava

0 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ivica Stanković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.06.2016. 19:09h

Brojna ubistva i mafijaški obračuni posljednjih godina na primorju, najviše u Budvi i Kotori, nikako da dobiju epilog.

TV Vijesti je objavila da podgoričko Više tužilaštvo na čijem čelu je Vesna Jovićević, ne uspijeva da rasvijetli ove slučajeve, te da je vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, prelomio, i prema saznanjima TV Vijesti, odlučio da ovi predmeti budu proslijeđeni glavnom specijalnom tužiocu, Milivoju Katniću i njegovim tužiocima.

Jovićević, međutim, negira te navode.

"Nije tačna informacija objavljena u “Vijestima” u 18.30 časova na Vašoj televiziji da je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici oduzet predmet u vezi sa događajima u Kotoru. Povodom događaja u Kotoru, u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je formirano više predmeta na kojima sam obrazovala tim državnih tužilaca koji preduzimaju intenzivne radnje iz svoje nadležnosti. Više državno tužilaštvo u Podgorici će, kao što je to činilo i u drugim predmetima, cijeniti da li predmetna krivična djela imaju obilježja organizovanog kriminala i u skladu sa tim predmete dostaviti Specijalnom državnom tužilaštvu", navodi se u reagovanju državne tužiteljke.

Prema riječima Jovićević, na ovaj način Više državno tužilaštvo u Podgorici postupa u skladu sa Zakonom o državnom tužilaštvu i dosadašnjom praksom u radu.

Bonus video: