Đukanović: Odluku Konjevića ne doživljavam kao opstrukciju

"Imali smo prvu sjednicu Vlade i jednu vrlo konstruktivnu atmosferu jer, rekao bih demokratski tolerantno, međusobno razgovaramo"
6 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.06.2016. 17:59h

Premijer Milo Đukanović nagovijestio je da odluku novog ministra finansija iz opozicionog SDP-a, Raška Konjevića o blokiranju novca za pomoć Montenegro Airlinesu ne doživljava kao opstrukciju.

Mediji su prenijeli da i pored ranije odluke vlade Montenegro Airlinesu nije odobrena uplata pola miliona eura, jer je to nedozvoljena državna pomoć.

Đukanovića nije želio da komentariše izjavu njemačke amabasadorke Gudrun Štajnaker, o mogućnosti da se stopiraju pregovori sa EU, zbog ulcinjske Solane, koja, kako je ocijenila, još nije zaštićena, zbog nepostojanja političke volje u Vladi .

"Nemam potrebu da komentarišem bilo kog ambasadora, ja sam ipak predsjednik Vlade ove zemlje. Mi smo juče imali prvu sjednicu Vlade i jednu vrlo konstruktivnu atmosferu jer, rekao bih demokratski tolerantno, međusobno razgovaramo. Ja nijesam prepoznao namjeru bilo koga od tih ljudi da opstruira Vladu, niti da blokira realizaciju nekih nacionalnih interesa Crne Gore, ali želim da vam ponovim kada bi se to dogodilo, svejedno otkuda stizala ta destrukcija, postoje instrumenti u rukama predsjednika Vlade koji je apsolutno u stanju da to suzbije i da obezbijedi dosledno i odgovorno realizaciju Vladine politike", rekao je Đukanović.

Bonus video: