DANILOVIĆ PREDLAŽE MJERE

Strah od novih vatrenih obračuna u Kotoru

"Policija je tu da garantuje bezbjednost bez obzira što oni koji se obračunavaju očigledno raspolažu sa različitim arsenalima ali ja sam potpuno svjestan da tu ima državne krivice da tu ima krivice organa koji su zapustili određene stvari godinama"
124 pregleda 38 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2016. 18:14h

Sve češći mafijaški obračuni u Kotoru najbolja su potvrda da se rat zavađenih kriminalnih klanova u tom gradu nastavlja nesmanjenom žestinom.

Televizija Vijesti prenosi da operativni podaci pokazuju da je u pitanju sukob zbog poslova s kokainom, a strahuje se i od novih vatrenih obračuna.

Posljednji u nizu dogodio se sinoć na benzinskoj pumpi "Ekopetrol" u Kotoru. To je bio razlog da se novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović, koji ne skriva zabrinutost zbog bezbjednosne situacije u tom gradu, sastane sa direktorom policije Slavkom Stojanovićem.

"Sve što smo mogli da radimo, kako sam dobio informaciju od direktora policije, posljednjih dana i radimo", rekao je Danilović.

Da aktuelni događaji u Kotoru opravdano zabrinjavaju građane, ocijenio je i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Mevludin Nuhodžić, i najavio da će zakazati sjednicu Odbora nakon što nadležni organi dostave informacije o bezbjednosnoj situaciji u tom gradu. Da očuvaju bezbjednost u Kotoru pokušaće pripadnici svih sektora policije.

"Tražio sam da povećamo prisustvo policije da možemo garantovati da ovih obračuna uličnih neće biti, da ubrzamo istražne radnje i imam uvjeravanja da u saradnji sa Tužilaštvom što je neophodno u ovakvim situacijama možemo u najskorije vrijeme, a nije na meni da ulazim u detalje istrage očekivati da ovo sve dobije i neki konačan epilog", rekao je Danilović

Broj mafijaških obračuna u Kotoru nije mali ali jeste rasvijetljenih slučajeva. Toga je svjestan i novoizabrani ministar.

"Policija je tu da garantuje bezbjednost bez obzira što oni koji se obračunavaju očigledno raspolažu sa različitim arsenalima ali ja sam potpuno svjestan da tu ima državne krivice da tu ima krivice organa koji su zapustili određene stvari godinama", kaže Danilović

Sve ovo ipak ne ljulja fotelju tamošnjeg šefa policije Igora Popovića.

"Ja definitivano mogu kada dođe za to trenutak naložiti Unutrašnju kontrolu ali imam uvjeravanja da se ovdje radi o nečemu što treba ubrzo da dobije i konkretan epilog i da se neke stvari završe, da je i policija i tužilaštvo na kraju određenog posla koji bi trebao da da rezultate i neću odustati od toga da ponavljam svaki dan čak i da se situacija sama od sebe smiri u šta sumnjam u Kotoru tražićemo i odgovornost odnosno prvo konkretne rezultate i odgovornost", kazao je Danilović

U Kotoru je sinoć, oko 22 sata nepoznata osoba na benzinskoj pumpi Ekopetrol ispalila najmanje pet metaka u pravcu parkiranog automobila za čijim volanom je bio Miloš Radonjić koji je čekao da natoči gorivo.

Ispaljeni hici pogodili su automobil ali ne i Radonjića koji važi za člana jedne od tri kotorske kriminalne grupe. Sat nakon pucnjave, policija je na putu za Risan, pronašla motor, kojim je, kako se sumnja napadač pobjegao sa mjesta pucnjave. Inače to je treća kiša metaka koju je preživio.