Na Limskoj regati samo jedna posada iz Crne Gore

I pored propusta domaćina u organizaciji, ljubitelji prirode i rijeke Lim obećavaju da će na novo druženje naredne godine doći u još većem broju
1 komentar(a)
Limska regata, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Limska regata, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 28.05.2016. 18:33h

Iako Limska regata označava početak turističke sezone u Plavu, Andrijevici, Beranama i Bijelom Polju, osim beranske posade na prvoj etapi nije bilo domaćih učesnika. Takav odnos crnogorskih splavara prema ovoj tradicionalnoj regati razočarao je goste.

"Ako smo mi ti koji smo došli da podržimo očekivali smo negdje da bude mnogo više ekipa iz Crne Gore", rekla je Nataša Milivojević iz Srbije.

To što nije bilo interesovanja domaćih raftera za učešće na regati, organizatori turističke organizacije četiri opštine sa sjevera pravdaju nedostatkom novca.

"U Beranama i Bijelom Polju imamo po jedan rafting klub. U Plavu i Andrijevici nemamo nijedan. Vjerovatno je zbog toga nedostatak učesnika i ekipa i naravno oprema koja je izuzetno skupa", rekao je Ivan Radević iz TO Berane.

Ipak takvo opravdanje nije zadovoljilo goste koji su došli iz Srbije, Slovenije, Austrije i Češke. Za organizatore imaju savjet.

"Mislim da je to simboličan napor odvojiti dvije do tri hiljade eura kupiti jedan čamac, jednu opremu nek stoji što se kaže prvenstveno za ove rekreativne potrebe, a može da koristi ta oprema u slučaju poplava koje nisu rijetkost na našem području", rekao je Dragoljub Simović iz Srbije

No to nisu bile jedine kritike domaćinima.

"Mi sami sebi organizujemo tu u kampu a nemamo uslova. Ti ovdje nemaš ni prodavnicu da bi sebi kupio neku hranu, piće", kaže Dragana Rakijdžija iz Srbije.

Limaska regata već sedamnaest godina okuplja ljubitelje ove rijeke na putu dugom oko 130 km. Put od Plava, Andrijevice, Berana, Bijelog Polja do Prijepolja ove godine prešlo je jedanaest posada sa oko 100 učesnika.

I pored propusta domaćina u organizaciji, ljubitelji prirode i rijeke Lim obećavaju da će na novo druženje naredne godine doći u još većem broju.

Bonus video: