Han: Potpisivanje Protokola o pristupanju NATO je veliki uspjeh za Crnu Goru

Đukanović je zahvalio na čestitkama i posebno na podršci Evropske komisije i razumijevanju važnosti pitanja NATO-a za budućnost Balkana
5 komentar(a)
Milo Đukanović, Johanes han, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Johanes han, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.05.2016. 16:18h

Potpisivanje Protokola o pristupanju Crne Gore Alijasni je veliki uspjeh za državu i značajan doprinos stabilnosti regiona sa aspekta Evropske unije (EU), poručio je komesar za susjedsku politiku i proširenje, Johanes Han.

Države članice NATO-a danas su potpisale protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu, što će, kako je rečeno, biti jasan znak da Alijansa nastavlja da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbjednosti na Zapadnom Balkanu.

On je danas u Briselu razgovarao sa premijerom Milom Đukanovićem, na liniji redovne i otvorene razmjene mišljenja o pitanjima od obostranog interesa.

Han je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, čestitao Đukanoviću potpisivanje Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

"To je veliki momenat i uspjeh za vašu zemlju, i sa aspekta EU značajan doprinos stabilnosti regiona", rekao je Han, pozdravljajući takav razvoj, koji će pozitivno uticati i na dalji progres regiona u cjelini.

Đukanović je zahvalio na čestitkama i posebno na podršci Evropske komisije i razumijevanju važnosti pitanja NATO-a za budućnost Balkana.

"U tom kontekstu je istakao da će Vlada Crne Gore posvećeno nastaviti da bude dobar primjer u regionu i pouzdan evropski i evroatlantski partner", kaže se u saopštenju.

Đukanović je istakao da će fokus aktivnosti, na liniji dosadašnjih napora, biti na daljem jačanju vladavine prava i makrofinansijskog razvoja države.

On je, govoreći o pristupnim pregovorima, zahvalio Evropskoj komisiji na saradnji i ponovio punu privrženost ostvarivanju bilansa rezultata.

Dodaje se da je na sastanku razgovarano i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i daljoj dinamici u pristupnim pregovorima.

Bonus video: