Danilović pita Đukanovića da li i dalje ima puno povjerenje u Marovića

"Nemojmo zaboraviti da je Marović pisac izbornih programa DPS-a i ja se samo pitam da li se svi oni sa tribina DPS-a koji su se smijali njegovim šalama da li sada imaju neki osjećaj srama kada su svjesni da su se smijali čovjeku koji je Crnu Goru oštetio za destine miliona eura", rekao je Konatar
0 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.05.2016. 17:13h

Izlazak iz zatvora funkcionera DPS-a Svetozar Marović bio je tema i skupštinskog zasijedanja.

Iz Demokratske partije socijalista ni riječi komentara na izlazak na slobodu dojučerasnjeg partijskog druga i visokog funkcionera stranke.

Opozicija postavlja pitanje odgovornosti DPS-a ali i kakva se poruka šalje sporazumima o priznanju krivice, te šta je sa zadovoljenjem pravde?

"Možemo li s obzirom na činjenicu da je gospodin Svetozar Marović priznao da je izvršio teška krivična djela odnosno da je pljačkao državu da ga u diskisiji zovemo lopov, a da ne dobijemo kaznu?", pitao je tokom skupštinskog zasijedanja funkcioner Demokratskog fronta NEbojša Medojević.

Na to mu je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić odgovorio:

"Molim Vas, Viši sud mora da potvrdi sporazum, priznanje krivice je svakako tu, ali ga možete zvati direktor političkog Savjeta DPS-a“.

To što je visoki funkcioner DPS-a priznao krivicu od izuzetne je važnosti, smatra poslanik Demosa Goran Danilović.

"Njihov visoki funkcioner, drugi čovjek partije decenijama, je priznao krivicu. Naše pitanje je za gospodina Đukanovića - je li Marović i dalje čovjek u koga on ima puno povjerenje dok ne dokaže svoju nevinost ili su se stvari promijenile? Moraće da daju svoj stav. Mislim da se na ovome ne može i ne smije stati", rekao je Danilović

Čekajući komentar vladajuće stranke iz SDP-a podsjećaju da je Marović i danas predsjednik političkog savjeta DPS-a.

"Sporazum o priznanju krivice je najbolja poruka biračima DPS-a koju je direktor političkog savjeta mogao dati, a to je da je na njihovom mandatu i od njih opljačkao desetine miliona eura. Ono što je nesporno tačno jeste da je u dugogogodišnjem sukobu DPS-a i SDP-a u kom su optuživani da zaustavljamo razvoj, danas smo sigurni da smo zaustavljali pljačku građana i rasprodaju državnih resursa", rekao je Bojan Zeković iz SDP-a

Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA podsjeća i da je Marović bio predsjednik Parlamenta. Smatra da se još jednim potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice u javnosti ne šalje do kraja jasna poruka.

"Mislim da se kod građana Crne Gore i kod javnosti stvara osjećaj nepravde, a nepravda je nešto što karakteriše vlast DPS čiji je Svetozar Marović glavni ideolog posljednjih 27 godina i mi ne smijemo dozvoliti da nepravda bude sinonim vladavine u CG. Nemojmo zaboraviti i da je Marović pisac izbornih programa DPS-a i ja se samo pitam da li se svi oni sa tribina DPS-a koji su se smijali njegovim šalama da li sada imaju neki osjećaj srama kada su svjesni da su se smijali čovjeku koji je Crnu Goru oštetio za destine miliona eura", rekao je Konatar.

U poslaničkom klubu DPS-a danas nije bilo moguće dobiti komentar na to što je njihov partijski kolega Svetozar Marović priznao da je kao šef kriminalne grupe oštetio budvanski budžet za više od 30 miliona eura.

Novinare je danas izbjegao i sam premijer Milo Đukanović na događaju u vinskom podrumu Šipčanik.

Bonus video: