Ovaj Beranac je majstor stonog fudbala

"Smatram da postoji potreba da se osnuju klubovi stonog fudbala, da se osnuje nacionalna federacija, da se Crna Gora uključi iz prostog razloga što će stoni fudbal u nekoj bliskoj budućnosti biti olimpijski sport"
208 pregleda 6 komentar(a)
stoni fudbal, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
stoni fudbal, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 16.05.2016. 18:00h

Iako za sada jedini, Beranac Željko Obadović uspješno predstavlja Crnu Goru u stonom fudbalu na turnirima u regionu.

Interesovanje za igru iz djetinjstva, Obadovića nije napustilo ni u petoj deceniji zivota. On je i jedini zvanični takmičar u ovom sportu u Crnoj Gori.

"Nema toga đeteta koje nije pokazalo interesovanje, koje nije pokušalo da igra stoni fudbal u vrijeme prije 35 godina pa nadalje. Jedno vrijeme je bilo više salona zabave u kojima je pored bilijara, flipera i nekih drugih igrica bilo i stonog fudbala koji je bio izuzetno interesantan", priča Obadović.

Kako je poslednjih godina ova igra sve popularnija u regionu, a postoje inicijative da bude uvrštena u olimpijski sport, Željko je odlučio da svoje vještine iz djetinjstva usavršava.

"Jednostavno me interesovalo da izmjerim sebe koliko vrijedim u tom po meni sportu. Igrao sam sa najačim igračima iz Srbije, jer mi je bila želja upoznao sam ljude preko Fejsbuka da jednostavno igram, da probam jer sam smatrao da sam onako dosta dobar igrač".

Da je dobar igrač u sportu čije se umijeće krije u dlanovima, Željko je dokazao osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom kupu. Zbog prirodne sklonosti brzog refleksa i čvrste ruke, vjeruje da su Crnogorci talentovani za ovaj sport.

"Smatram da postoji potreba da se osnuju klubovi stonog fudbala, da se osnuje nacionalna federacija, da se Crna Gora uključi iz prostog razloga što će stoni fudbal u nekoj bliskoj budućnosti biti olimpijski sport".

Put do uspjeha u ovoj igri i nije neka tajna, tvrdi Obadović.

"Mislim da je potrebno dosta treninga, da je čovjek u nekoj stalnoj kondiciji međutim mislim kad se jednom nauči da se igra stoni fudbal da čovjek brzo dođe i povrati formu", kazao je Obadović.

Bonus video: