RAZGOVARA SE SA SOCIJALNIM PARTNERIMA

Oštre reakcije sindikata na Đukanovićeve najave o smanjenju prava radnika

Sa druge strane, iz Unije poslodavaca poručuju da se Zakon mora mijenjati, te da bi nove norme, koje između ostalog podrazumijevaju ukidanje disciplinskog postupka i produžavanje rada na određeno sa dvije na tri godine, doprinijele boljem poslovnom ambijentu u zemlji
3 komentar(a)
Radnici, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Radnici, Foto: Screenshot(TvVijesti)
10.02.2019. 11:23h

Najava premijera Mila Đukanovića kojima bi se dodatno smanjila prava radnika, izazvala su oštre reakcije predstavnika sindikalnih organizacija.

Krajem ove godine biće ukinut krizni porez na zarade preko 482 eura, tokom naredne godine biće smanjene neke stope poreza na dodatu vrijednost, Vlada će uskoro donijeti odluku da iz državnog budžeta subvencioniše kamate investitorima koji se zadužuju da bi gradili luksuzne hotele do tri ili četiri procentna poena, najavio je predsjednik Vlade Milo Đukanović na konferenciji Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Sindikalci kažu da je dijalog sa socijalnim partnerima u toku, te da ne mora da znači da će sve što je predloženo biti i usvojeno.

Sa druge strane, iz Unije poslodavaca poručuju da se Zakon mora mijenjati, te da bi nove norme, koje između ostalog podrazumijevaju ukidanje disciplinskog postupka i produžavanje rada na određeno sa dvije na tri godine, doprinijele boljem poslovnom ambijentu u zemlji.

Uz podršku premijera, ali ne i sindikalnih organizacija, poslodavci će drugi put pokušati da proguraju izmjene zakona o radu, koje će prema njihovom mišljenju dovesti do kvalitetnijeg tržišta rada. Objašnjavaju da se za ukidanje disicplinskog postupka odavno zalažu, jer je to norma, koje između ostalog, nema ni u jednom pravnom sistemu. Tvrde da poslodavac ako želi, ne može da da otkaz zaposlenom, dok ne sprovede čitav postupak i ispoštuje proceduru, koja zna da traje jako dugo.

"Mislimo da neće biti oštećena ni na koji način prava onih zaposlenih koji zbilja imaju korektan odnos, koji izvršavaju svoje obaveze, I imaju pravi odnos i sa kolegama, poslodavcima, imovini poslodavca", istakla je Suzana Radulović iz Unije poslodavaca .

U Savezu sindikata ne žele da vjeruju u želju poslodavaca, a ni premijera,da je cilj samo što lakše otpustiti radnika.

"Ne postiže se nikakav efekat ni kod zaposlenih ni kod poslodavaca. Hoću da vjerujem da je većina poslodavaca u tom duhu da zadovoljan zaposleni samo može biti dobar zaposleni i samo može donositi i profit", kazao je Duško Zarubica generalni sekretar Saveza sindikata.

Da disciplinski postupak nije biznis barijera, premijeru bi rado u oči rekli iz Unije slobodnih sindikata. Tvrde da poslodavci imaju preko 10 mehanizama da daju otkaz zaposlenom, bez bilo kakvih procedura. Kao jako spornu, u oba sindikata, vide i odredbu kojom se želi produžiti trajanje radnog odnosa na odredjeno sa dvije na tri godine.

"Šta je sustina toga ugovora o radu na odredjeno vrijeme?Sustina je da se obavi privremeni posao a ne neko prvo tri godine izrabljuje jednog zaposljenog pa poslije na njegovo mjesto dovede drugog.

"Zašto ne bi dobio na neodređeno ugovor o radnom odnosu, gdje bi bio siguran gdje bi mogao da planira porodicu, da se kreditno zaduži", rekao je Zarubica.

Tako, logično, ne misle u Uniji poslodavaca. Oni tvrde da ogroman broj malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori loše posluje upravo zbog prevelikih finansijskih obaveza, prema stalno zaposlenima, u slučaju da im daju otkaz.

"Vrijeme društvene svojine, kada se neko jednom zaposli, pa radio ne radio tu dočeka penziju, jednostavno to je prošlost i moramo da zaboravimo na to", rekla je Radulović.

Tom pristupu sindikalci sigurno neće reći da.

"Da se suprotstavimo jednoj takvoj pojavi ili jednoj takvoj teznji, i da se odbranimo od tog da kažem neoliberalnog ili ne znam više, mi to kažemo, vulgarnog kapitalizma koji se želi uvesti ovdje u Crnoj Gori kroz radno zakonodavstvo u korist profita vlasnika kapitala, a na štetu svijeta rada i građana", rekao je Srđa Keković, generalni sekratar Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

U sklopu smanjivanja prava zaposlenih, premijer je podvukao i strožije norme koje se odnose na bolovanje. Najavio je i da se usvajanje novog zakona o radu očekuje tokom 2017. godine.