Dragan Marović u petak izlazi iz zatvora: Priznaće da je kriv

Dragan Marović ćeliju napušta nakon što je baš kao i njegov brat Svetozar i sinovac Miloš, odlučio da poslije mjeseci negiranja prizna da je kriv za ono što bu se stavlja na tere
267 pregleda 18 komentar(a)
Dragan Marović, Foto: TV Vijesti
Dragan Marović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 13.05.2016. 00:16h

Još jedan osumnjičeni za više desetina miliona teške malverzacije u metropoli crnogorskog turizma, trebalo bi da danas da napusti spuški zatvor.

Riječ je o Budvaninu Draganu Maroviću, uhapšenom prije devet mjeseci, tačnije sredinom avgusta propšle godine kada je novi specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrenuo niz hapšenja zbog budvasnkih funkcionera i uglednih biznismena osumnjičenih da su akteri korupcionaških afera.

Ovaj osumnjičeni, ćeliju napušta nakon što je baš kao i njegov brat Svetozar i sinovac Miloš, odlučio da poslije mjeseci negiranja prizna da je kriv za ono što bu se stavlja na teret. Slobodu bi iduće nedjelje trebao da ugleda i Svetozar Marović, koji je označen kao šef kriminalne organizacije.

Budvanin Dragan Marović, jedan od osumnjičenih za višemilionske malverzacije u metropoli crnogorskog turizma, ćeliju spuškog zatvora u kojoj je boravio devet mjeseci, najvjerovatnije će napustiti danas.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što je odlučio da promijeni svoju odbranu i sa specijalnim tužilaštvom potpiše sporazum o tome da je jedan od aktera malverzacija počinjenih u slučajevima TQ Plaza, izgradnje platoa na Jazu, izgradnje donjeg bulevara u Budvi i puta u selu Krapina, kojim je budvanskoj kasi nanijeta višemilionska šteta.

Televizija "Vijesti" pouzdano saznaje da je Marović specijalnog tužioca posjetio i danas, ali i da Tužilaštvo nakon što je ovaj osumnjičeni priznao krivicu, neće tražiti da mu pritvor bude produžen.

Nezvanično se spekuliše da je Dragan Marović pristao da odleži ukupno godinu i pet mjeseci.

Prije njega da prizna krivicu, odlučio je njegov brat i visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović, koji bi zatvor trebao da napusti sljedeće nedjelje.

Iz Višeg suda je saopšteno Televiziji "Vijesti" da im još nijesu dostavljeni sporazumi sa Tužilaštvom na koja su braća Marović pristala.

"Višem sudu u Podgorici nijesu dostavljeni sporazumi koje su sa Specijalnim tuzilastvom potpisali osumnjičeni Dragan i Svetozar Marović", kazali su iz Višeg suda.

Zvaničnim saopštenjem Višeg suda potvrđena su jučerašnja saznanja Televizije "Vijesti" da im je dostavljen sporazum koji je sa tužilaštvom potpisao Miloš Marović, sin Svetozara Marovića.

"Višem sudu u Podgorici dostavljen je radi odlučivanja sporazum o priznanju krivice zaključen između Miloša Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. Odluku o sporazumu, Viši sud u Podgorici donijeće nakon postupka sprovedenog u skladu sa zakonom", rekli su iz Višeg suda.

Mlađi Marović je nakon nagodbe, pristao da odrobija ukupno godinu zatvora i vrati 380 hiljada eura.

Iz Višeg suda su saopštili i da im još nije dostavljen sporazum koji je nekadašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović potpisao sa Tužilaštvom. To bi se, saznje Televizija "Vijesti", moglo dogoditi danas ili nakasnije početkom naredne nedjelje, jer će u međuvremenu nekada prvi čovjek budvanske opštine morati opet da posjeti zgradu Specijalnog tužilaštva, kako bi odgovorio da li pristaje na izmijenjeni sporazum kojim mu je kazna zatvora povećana sa 24 na 30 mjeseci.

Osim zatvorske kazne, Tužilaštvo je odredilo i da Rađenović bude novčano kažnjen. Ta kazna je po prvim sporazumima bila teška 30.000 eura. Da li će morati da plati koji euro više, za sada nije poznato.

Bonus video: