Boje jutra: Gost Kiki Lesendrić

Boje jutra poklanjaju vjernim gledaocima ulaznice za biopskop Cineplexx u Podgorici
0 komentar(a)
Kiki Lesendrić, Piloti, Golubovci, Foto: Luka Zeković
Kiki Lesendrić, Piloti, Golubovci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.05.2016. 13:13h

Pod sloganom „Samostalni život osoba sa invaliditetom – Zaista živjeti“, Udruženje mladih sa hendikepom obilježilo je Evropski dan samostalnog života, ustanovljen prije tri godine na nivou Evropske unije, sa ciljem da se ukaže na značaj punopravne uključenosti u lokalnu zajednicu. U sklopu obilježavanja ovog datuma na Trgu Republike prikazan je i dokumentarni film, u kome je glavnu ulogu tumačio Goran Macanović, dugogodišnji aktivista za prava osoba sa invaliditetom, sa svojom pričom o samostalnom životu.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info Centra, tradicionalno će i ove godine obilježiti 9. maj, Dan Evrope. U okviru dvodnevne proslave, u nedjelju 8. maja, sa početkom u 21 čas, na Trgu Republike u Podgorici biće priređen koncert Kikija Lesendrića i grupe Piloti, a kao predgrupe nastupiće podgorički bendovi Zoon Politikon i Who’s Gerry? Kiki Lesendrić i Nemanja Tepavčević iz Delegacije Evropske unije u Podgorici biće gosti Boja jutra.

Akademski centar narodnih igara i pjesama ISKRA će 08. maja u KIC-u Budo Tomović u Podgorici obilježiti 10 godina od nezavisnosti Crne Gore cjelovecernjim koncertom bogatim folklorom, igrama i pjesmama.

U okviru redovnih programskih KIC-ovih aktivnosti, prvi put će se organizovati jedinstveni teatar poezije “Glasovi lavirinta”, a Forum mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović” predstaviće se 6. i 7. maja podgoričkoj publici na nov način. Detaljnije u jutarnjem programu.

Ove godine organizatori, sada tradicionalnih maturskih žurki u maju,odlučili su da svoj festival podignu na viši nivo. Tako će na Maj festu 21. maja na plaži Kamenovo mlade zabavljati poznata hrvatska grupa Colonia.

Boje jutra poklanjaju vjernim gledaocima ulaznice za biopskop Cineplexx u Podgorici.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše novinar nedjeljnika Monitor, Predrag Nikolić.

U Bojama jutra i aktuelnosti iz države i svijeta, kao i servisne informacije Meteo centra TV Vijesti, Auto-moto saveza CG, Kliničkog centra CG, Elektroprivrede CG.

Bonus video: