"NE POSTOJI KRIZA"

Šahmanović: Totalna je glupost da će biti prestruktuiranja vlasti u Plavu

Struja okupljena oko predsjednika Opštinskog odbora BS-a Abidina Musića traži raskid koalicije i povratak DPS-a u vlast
103 pregleda 1 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Foto: TV Vijesti
Orhan Šahmanović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 10.02.2019. 14:43h

Nakon Bara a možda i Rožaja, SDP bi mogla da ostane bez vlasti i u Plavu. Ipak, njihov koalicioni partner u tom gradu Bošnjačka stranka nije jedinstvena po ovom pitanju. Struja okupljena oko predsjednika Opštinskog odbora BS-a  Abidina Musića traži raskid koalicije i povratak DPS-a u vlast ali predsjednik opštine iz redova Bošnjaka Orhan Šahmanović tvrdi da u Plavu nema krize i da će aktuelna vlast nastaviti da funkcioniše. 

Nedavna izjava predsjednika opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Plavu Abidina Musića da vladajuća koalicija u tom gradu, koju čine BS, SDP I SNP broji posljednje dane, nije tačna, tvrdi prvi čovjek opštine i Musićev partijski kolega Orhan Šahmanović

"Totalna je glupost kad neko izjavi da će biti prestruktuiranja vlasti u Plavu. U Plavu nema prestruktuiranja vlasti, može da bude novih izbora jer koalicioni sporazum samo tako govori o tome. Sve drugo bi bila obmana birača da ne kažem težu riječ" kazao je Šahmanović.

A teške riječi Musić je uputio na račun koalicionih partnera iz SDP-a da za dvije godine zajedničkog funkcionisanja i pored ministara koje su imali u Vladi ništa nisu uradili da pomognu jednu od najsiromašnijih opština.

Musić je za nerad optužio i svoje partijske kolege na lokalnom nivou. Takve optužbe ne stoje, kaže Šahmanović i tvrdi i da u plavskom odboru Bošnjačke stranke nema podjela te da od vrha partije nije bilo pritisaka za raskid koalicije sa SDP-om po već viđenom scenariju iz drugih opština.

"Nema podjele.Imamo samo situaciju da li ćemo da poštujemo koalicioni sporazum,da budemo pošteni ili da varamo građane. Nikakvih pritisaka iz vrha stranke nemamo. Normalno mi funkcionišemo shodno Statutu do sada OO Plav nije razmatrao nikakvu inicijativu za prekid koalicije" rekao je Šahmanović.

Da je koalicija na vlasti u Plavu stabilna tvrde i u lokalnom SDP-u.

"Oni koji su pravili predizborne dogovore i oni koji su potpisali koalicioni sporazum funkcionišu besprekorno. Sa predsjednikom Opštine Orhanom Šahmanovićem imamo izuzetne ljudske,profesionalne i političke odnose tako da ja ne vidim u svemu tome druge pozadine za te druge glasine koje dolaze sa strane" rekao je Enes Drašković.

A da podjele u BS u Plavu nisu samo glasine potvrđuju nam u opozicionom DPS-u. Signal o ponovnom ulasku u vlast oni čekaju iz vrha partije.

"Ja sam imao nekoliko razgovora sa predsjednikom BS Abidinom Musićem i sa određenim prvacima tako da smatram da je tu politička klima na jednom zavidnom nivou. Mi možemo da se dogovaramo o svim nekakvim pitanjima što se tiče na nivou opštine Plava ali vrh naše partije DPS i vrh BS oni će konkretne ili detaljne zaključke donijeti" objasnio je Šaket Jevrić iz DPS-a.

Za razgovore njegovih kolega bliskih lokalnom DPS-u zna i Šahmanović.Ipak kako kaže ne shvata ih ozbiljno.

"Mogu dotični razgovori da budu to ne obavezuje nikoga,obavezuju ih samo odluke opštinskih odbora. To su lični razgovori i ne bih da komentarišem više te razgovore" zaključio je Šahmanović.

A da li će do prijevremenih izbora u ovoj opštini doći, znaće se narednih dana. Nakon izbora 2014. godine, vlast vrše BS i SDP sa po 7 i SNP sa 3 odbornika dok su u opoziciji DPS sa 11, DF sa dva i Građanska inicijativa sa jednim mandatom.