Građani ne žele da bilo šta nedostaje iako su primanja mala

Neophodne sastojke za pripremu praznične trpeze većina nalazi u supermarketima, ipak, ima i onih koji više vjeruju u kvalitet namirnica sa zelene pijace
0 komentar(a)
praznici pijaca, Foto: TV Vijesti
praznici pijaca, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 02.05.2016. 19:29h

Za praznike se obično priprema posebna i raznovrsna trpeza. Mnogi tada zaborave na mala primanja i ne žale da potroše i više novca kako na prazničnoj trpezi nešto ne bi izostalo.

Naša ekipa je posjetila zelenu pijacu i provjerila šta se sve našlo na stolu Podgoričana tokom praznika.

Neophodne sastojke za pripremu praznične trpeze većina nalazi u supermarketima, ipak, ima i onih koji više vjeruju u kvalitet namirnica sa zelene pijace. Domaćice tokom pripreme praznične trpeze imaju pune ruke posla.

"Spremim normalno kuvana jaja, pečenje, kolače, tortu, tortu kupim stvarno to ne pravim tako, pića razna, pretežno sokovi, domaći naravno, voće" kazao je jedan od kupaca na zelenoj pijaci.

Svaki put u toku praznika pijačni prodavci se trude da obogate ponudu, jer su to rijetki dani kada kupci nemaju primjedbe na cijene i izlaze punih kesa.

"Mahom ljudi pošto su velike bolesti, gledaju da bude zdravo da bude svježe da ne bude da je ustajala hrana, gotova jer ne znaju kad se spremi to. Ćuretinu neko peče, neko praseće neko teleće, pune se paprike, sarme, gledam iz mog ugla kako ja to radim, jer to je veliki dan kada treba da se organizujemo da bude malo bolji ručak spremljen nego što je ovih dana." objasnila je jedna od pijačnih prodavaca.

Iako su primanja mala, a osnovne životne namirnice sve skuplje gostoljubivi domaćini priznaju da ne žale da potroše koji euro više kako na prazničnoj trpezi nešto ne bi izostalo.

"Para je ponestalo u narodu, oni bi htjeli više, bolje ali ne mogu, zato to gledaju da bude raznovrsno ali opet da se ispuštuje i kad dođu gosti eto da ispoštuju, osjeća se kriza da nije to kao prošlih godina" objašnjava jedan od kupaca.

Bonus video: