Nema posla kao turizmolog, pa se prihvatio dekorisanja i ide mu dobro

"Ja sam uspio, vidim da sam tražen i da me narod voli, da se narodu sviđa ono što ja radim što je meni najbitnije. Šta znam, slijedimo svoje snove i idemo do uspjeha"
109 pregleda 0 komentar(a)
Boban Šćekić, Foto: Screenshot (YouTube)
Boban Šćekić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.04.2016. 17:30h

Bjelopoljcu Bobanu Šćekiću dosadilo je da čeka posao u struci. Zato je ovaj diplomirani turizmolog odlučio da se uključi u porodični biznis. Umjesto u hotelima i turističkim organizacijama sebe je pronašao u dekoraciji enterijera.

"Bilo je nekih ponuda, ali to nije način na koji ja mogu svoju kreativnost da izrazim. Moji su radili ovaj posao dugi niz godina, ja sam se priključio polako to i zavolio", kaža on.

Za svoje kreacije Boban koristi različite vrste materijala od drveta, lišća, trave do kristala i različitih vrsta tekstila. Kako ne živi u centru grada do kupaca dolazi preko društvenih mreža.

"Moj broj većinom svi znaju, ima flajera na svakom mjestu, javljaju se preko Vibera. Uglavnom takva je vrsta porudžbine jer sam udaljen od grada. Pošalju sliku ili nešto slično tome ili prepuste meni, onda samo dođu i preuzmu ili ja izvršim dostavu", priča Šćekić.

To što Boban radi sviđa se mnogima.

Srđan Nišavić, kupac, kaže da je sve još mnogo ljepše nego na Facebooku.

U poslu u kojem može svojoj mašti dati na volju, najveća podrška Bobanu je porodica.

"Mi kao roditelji dajemo mu svakako podršku, jer kad već ne može imati posla u svojoj struci, onda bar nek radi ovo što voli. Inače i lijepo je da spoji i lijepo i korisno", kaže Bobanova majka Vesna.

Da rade ono što vole svojim vršnjacima poručuje i ovaj dvadesetpetogodišnji Bjelopoljac.

"Ja sam uspio, vidim da sam tražen i da me narod voli, da se narodu sviđa ono što ja radim što je meni najbitnije. Šta znam, slijedimo svoje snove i idemo do uspjeha".

U snovima koje slijedi, Boban će, kaže, pokušati da jednog dana spoji turizam i dekoraciju.

Bonus video: