Boje jutra: Žene i ragbi

Glavne društveno-političke aktuelnosti komentariše politički analitičar Zlatko Vujović, direktor CEMI-a.
62 pregleda 0 komentar(a)
BOJE JUTRA, Foto: TV VIJESTI
BOJE JUTRA, Foto: TV VIJESTI
Ažurirano: 25.04.2016. 11:42h

Gošće Boja jutra na TV Vijesti u utorak 26. aprila biće članice crnogorske ženske ragbi reprezentacije. Pogledajte kako su i zašto počele da treniraju ragbi, ko su im najveće konkurentkinje iz regiona, kako se žene snalaze u ovom sportu, te može li se reći da je ragbi ženski isto koliko i muški sport.

Šta je besplatna pravna pomoć, ko sve ima pravo na nju, kako se može dobiti, samo su neka od pitanja na koja će odgovore dati pravnica Vesna Cimbaljević u okviru rubrike Savjeti advokata.

Prekomjerna upotreba soli u ishrani dovodi do povećanja krvnog pritiska i povećava rizik od bolesti srca i moždanog udara. Odrasla soba dnevno unoese duplo više soli nego što je preporučeno. Ljekari upozoravaju da su u posebnom riziku djeca koja na godišnjem nivou unesu čak četiri kg soli. Zbog toga je održana međunarodna radionica na temu sprovođenja programa za smanjenje prekomjernog unosa soli u ishrani, koju su organizovali Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje, u okviru Plana Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope, uz podršku Evropske komisije TAIEX. Detaljnije u Bojama jutra.

Ovogodišnji sedmi Bedem Fest će se održati posljednjeg vikenda avgusta, od 25. do 27. Šta za ovogodišnje izadnje planira Petar Šundić, direktor festivala pogledajte u jutarnjem programu TV Vijesti.

Gošća Boja jutra i modna dizajnerka Katarina Jočić koja će predstaviti svoju prvu kolekciju inspirisanu osamdesetim godinama u okviru Fashion Connection-a, u Dvorcu Petrovića u Podgorici u utorak 26. aprila u 21h.

NVO Digitalizuj.me, u saradnji sa Nikšićkim pivom, organizuje 41. po redu Digitalizuj.me događaj, pod naslovom „Promotivne kampanje kandidata za predsjednika SAD“. Šta sve očekuje zainteresovane pogledajte u Bojama jutra.

Gost jutarnjeg programa i prof. dr Dragan Koprivica čija će premijera predstave „Ples pobjednika“ biti izvedena u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović u srijedu 27. aprila.

Glavne društveno-političke aktuelnosti komentariše politički analitičar Zlatko Vujović, direktor CEMI-a.

Bonus video: