TRI SMRTI U TRI DANA

"Dragićević je odlučio da živ ne izađe iz kuće u koju se sakrio"

Rijetki koji su stali pred kameru tvrde da ne pamte sličnu tragediju
228 pregleda 41 komentar(a)
Goran Dragićević kuća ubistvo, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Goran Dragićević kuća ubistvo, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 10.02.2019. 17:45h

O motivu zbog kog je Pljevljak Goran Dragićević počinio dvostruko ubistvo, a zatim odbijajući da se preda, dva dana širio paniku u gradu, njegovi sugrađani i komšije ne žele da pričaju ni danas.

Rijetki koji su stali pred kameru tvrde da ne pamte sličnu tragediju.

Nešto slično ne pamti ni urednik TV Pljevlja Milo Džaković. Akcija policije i tok pregovora koje je juče pratio, kako kaže, pokazala je da je Dragićević odlučio da živ ne izađe iz kuće u koju se sakrio.

"Odbio je molbu kuma da izađe iz prostorije. Nije želio iako je veliki vjernik, makar tako se predstavljao, odbio je da razgovara sa sveštenicima i odugovlačio je način predaje. Da li je čekao noć, da li je znao da specijalci jednostavno ne žele da pregovaraju tokom noći i na bačen suzavac odgovorio je oružjem i desilo se šta se desilo", priča Džaković.

Pregovori su trajali sedam sati. Kada je bilo jasno da se Dragićević koji se nalazio u napuštenoj kući neće predati oko 19 sati počela je akcija pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice. Tokom intervencije bačen je suzavac, a Dragićević je uzvratio pucnjima iz automatske puške i bacanjem eksplozivne naprave. Tom prilikom Dragićević je lišen života. Niko od pripadnika policije nije ranjen.

Time je okončana drama koja je počela u utorak oko 21 sat kada je Dragićević, ispred gradskog stadiona sa dva hica iz automatske puške ubio Radoša Terzića a desetak minuta kasnije u naselju Varoš Radoševu suprugu Slobodanku sa kojom se sam rastao prije deset godina.

Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije on je u Slobodanku ispalio 22 hica i nakon toga se dao u bjekstvo. Radoš i Slobodanka Terzić sahranjeni su danas u Malim Krćama kod Pljevalja a tijelo Gorana Dragićevića poslato je na obdukciju u Podgoricu.