ISPITAĆE DA LI JE POŠTOVANA PROCEDURA

Marković: Pripadnici SAJ-a u Pljevljima izveli uspješnu akciju

"Sada se radi uviđaj kao što sam rekao, slijede policijski materijal o cijelom toku događaja i nakon toga će se procijeniti da li je sve rađeno u skaldu sa procedurama"
109 pregleda 112 komentar(a)
Pljevlja, Dragićević, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Dragićević, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.02.2019. 17:46h

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice sinoć su u pljevaljskom naselju Guke izveli uspješnu akciju, kada su tokom pokušaja hapšenja Gorana Dragićevića u zbarakadiranom objektu, uzvratili paljbom, u kojoj je on poginuo.

To je u razgovoru za Televiziju Vijesti ocijenio koordinator ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković, ističući da će i pored toga biti ispitano da li su pripadnici SAJ-a, prilikom ubistva Dragićevića, poštavali neophodne procedure.

Markovic objašnjava da nije riječ o istrazi već o sačinjavanju posebnog izvještaja, u ovakvim i sličnim situacijama

"Pa naravno ne bih ja govorio o istrazi. Sada se radi uviđaj kao što sam rekao, slijede policijski materijal o cijelom toku događaja i nakon toga će se procijeniti da li je sve rađeno u skaldu sa procedurama. No, što ja zaista u ovom tenutku mogu reći na osnovu informacija koje imam da se radi o uspješnoj akciji pripadnika antiterorističke jedinice", rekao je Marković.

Iz Uprave policije sinoć tri sata nakon likvidacije Dragićevića stiglo je saopštenje. Potvrđeno je da je Dragićević ubijen, ali detalji akcije nijesu saopšteni. Nakon krvave drame čiji epilog je nezapamćen u istoriji crnogorskih zločina, policija nije organizovala čak ni konferenciju za novinare.

Marković objašnjava da za to nije ni bilo prilike jer treba treba sačekati okončanje danas početog izviđaja.

"Nakon toga će javnost biti upoznata sa detaljima čitavog događaja pa i sa tim završnim činom", rekao je Marković.

On je danas potvrdio da je Dragićević od preksinoć više puta otvorio vatru na policijske službenike koji su pokušavali da ga uhapse.

"Nakon njegovog lociranja i otkrivanja dan prije pripadnici policijskog sastava u Pljevljima su bili izloženi vatri iz automatskog oružja, postojala je opasnost da stradaju policijski službenici i zbog toga je na lice mjesta upućena grupa SAJ-a koja je obučena za ovakve situacije. Čitav postupak pregovaranja o predaji trajao je u skladu sa unutrašnjim procedurama. To je trajalo više od šest sati. Tokom tog pregovaranja bilo je više puta oružanih intervencija od strane pokojnog Dragićevića prema proipadnicima SAJ-a", rekao je Marković

Pljevljak Goran Dragićević prethodno je bio osumnjičen za ubistvo bivše supruge Slobodanke i njenog muža Radoša Terzića.