Boje jutra: Koliko čuvamo Crnu Goru

Ekipa jutarnjeg programa prenosi i utiske sa predavanja jednog od najpoznatijih motivacionih govornika na svijetu Nika Vujičića iz Sportskog centra Morača u Podgorici.
58 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 21.04.2016. 11:57h

Međunarodni Dan planete Zemlje 22. april biće obilježen širom svijeta različitim manifestacijama u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posljedica po životnu sredinu. Na šta nadležni i nevladin sektor skreću pažnju, koji su to gorući problemi u Crnoj Gori, koliko čuvamo planetu odnosno Crnu Goru, kako će se država boriti protiv zagađenja vazduha samo su neka od pitanja na koja će odgovor dati Ervin Spahić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine i Nataša Kovačević, direktorica NVO Green Home u Bojama jutra na TV Vijesti u petak 22. aprila .

Ekipa jutarnjeg programa prenosi i utiske sa predavanja jednog od najpoznatijih motivacionih govornika na svijetu Nika Vujičića iz Sportskog centra Morača u Podgorici.

Miomir Vujačić, predsjednik opštine Šavnik biće gost Boja jutra u okviru rubrike "Moj grad".Vujačić će odgovarati na pitanja gledalaca ove crnogorske opštine, te obavijestiti javnost šta lokalna uprava tog grada konkretno radi i šta je planirano od investicija u narednom periodu.

U cilju popularizacije prirodno-matematičkih nauka, prepoznajući potrebu stalnog podsticanja darovitih učenika da razviju i iskažu svoj talenat, pod pokroviteljstvom Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Rektora Univerziteta Crne Gore i kompanije doMEn, Prirodno-matematički fakultet i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore organizuju OLIMPIJADU ZNANJA 2016, takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike, fizike, biologije, hemije i programiranja. Detaljnije u jutarnjem programu.

U Bojama jutra pogledajte i kako je protekao koncert Uska Kan Brass Banda i Maleševske Zurle iz Makedonije.

Od aprila na sceni CNP-a počinje novi programski segment - Scena Akademija.Taj segment, kako je saopšteno iz CNP-a, nastaje iz namjere da se proširi izvedbeni prostor za pozorišne, ali i koncertne i izložbene programe studenata umjetničkih fakulteta sa Cetinja: Fakulteta dramskih umjetnosti, Fakulteta likovnih umjetnosti i Muzičke akademije. Šta očekuje sve zainteresovane pogledajte u Bojama jutra.

U petak i subotu 22. i 23. aprila u svim Okov centrima održava se Sajam baštenskog namještaja. O tome u jutarnjem programu.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Milena Perović Korać, CN Monitor.

Bonus video: