Predizborna kampanja u Tivtu: Što žele da grad bude za četiri godine

Oni koji su ispratili kampanju kažu da je bila interesantna i da su Tivćani imali priliku da čuju ko se kandiduje da njihov grad vodi u naredne četiri godine.
2 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.04.2016. 19:25h

Na različite načine stizale su poruke političara do građana Tivta, u protekla dva mjeseca, koliko traje zvanična izborna kampanja u ovom gradu.

Oni koji su ispratili kampanju kažu da je bila interesantna i da su Tivćani imali priliku da čuju ko se kandiduje da njihov grad vodi u naredne četiri godine.

"Da čuju različite ponude, bilo je tu novih lica, novih pojava na politickoj sceni Tivta, koji su unijeli određeno osvježenje, neki su pokazali priličnu agresivnost, neki priličnu inventivnost u vođenju kampanje – vidjeli smo nešto što je do sad bilo i premijerno u Crnoj Gori - da neko vodi kampanju, recimo, time sto poklanja knjige građanima", kazao je novinar "Vijesti" Siniša Luković.

Ipak, još nešto tokom kampanje primijetio je Luković.

"Nešto što još nijesam čuo od gotovo nijednog učesnika predizborne kampanje u Tivtu - to da nijesam vidio da ti ljudi imaju jasnu viziju što žele da ovaj grad bude za četiri godine, koji je to magistralni pravac koji bi Tivat trebalo da zauzme", kazao je Luković.

Luković ocjenjuje da stepen neizvjesnosti na ovim izborima zavisi od izlaznosti birača.

"Ako izlaznost bude preko 65 odsto može biti svašta, a to će biti dosta teško postići, s obzrom na to da dio opozicionih partija zvanično bojkotuje izbore. U svakom slučaju, ta neka nova vlast, koja se bude konstituisala nakon ovih izbora, sigurno je neće činiti jedna partija, bice to koalicija od najmanje dvije, ili cak tri partije", rekao je Luković.

Za 32 odbornička mjesta u Tivtu takmiči se 12 izborih lista, dok dio opozicije bojkotuje glasanje. U lokalnom parlamentu najjači je u proteklom mandatu bio DPS sa 12 mjesta. Gotovo do kraja mandata u koaliciji sa njima bila je SDP koja je imala pet odbornika, dok je ostalih 15 mjesta pripadalo opoziciji.

Bonus video: