Tivat: Kampanja ulazi u finiš, političari se bore se za još koji glas

Pod brojem 1 je DPS, a slijede Demokratska srpska stranka, SNP, Liberali, Srpska radikalna stranka, Socijaldemokrate, HGI, SDP, CDU. Tu su i tri građanske liste – Bokeški forum, Tivatska akcija i Arsenal za Tivat
130 pregleda 5 komentar(a)
Tivat, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Tivat, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 13.04.2016. 18:21h

Tri dana uoči izbora u Tivtu, kampanja ulazi u finiš a lokalni političari se trude da pošalju još koju poruku biračima i dobiju još koji glas.

Iz vladajućeg DPS-a kažu da samo treba nastaviti istim tempom u razvoju grada a poručuju da su skoro sva ranija predizborna obećanja ispunili.

Njihov donedavni koalicioni partner SDP i opozicija smatraju da treba promijeniti dosadašnji način upravljanja gradom jer tvrde da se Tivtom vlada iz Podgorice.

Tivćani do nedjelje mogu da razmisle za koga ce glasati.

Za 32 odbornička mjesta takmiči se 12 izbornih lista.

Pod brojem 1 je DPS, a slijede Demokratska srpska stranka, SNP, Liberali, Srpska radikalna stranka, Socijaldemokrate, HGI, SDP, CDU.

Tu su i tri građanske liste – Bokeški forum, Tivatska akcija i Arsenal za Tivat.

Donedavno koalicioni partneri u lokalnoj vlasti, a sada konkurenti DPS i SDP predstavili su građanima svoje prioritete.

"Ekonomski razvoj i uredjenje grada, zatim zavrsavanje saobracajne infrastrukture, razvoj sporta i kulture, zavrsetak komunalne infrastrukture, zaposljavanje i međunarodni projekti", kazao j Siniša Kusovac iz DPS-a.

"SDP stavlja fokus prije svega na to da se ne dozvoli interesnim grupama van grada da upravljaju našim gradom", istakao je Jovo Radonjić (SDP).

Dosadašnja opozicija nema dilemu sta je trenutno najveći problem Tivta.

"U budžetu Tivta ima para, međutim, opštinska vlast se nedomaćinski ponaša iz prostog razloga jer je samo marioneta u rukama ministara Vlade", tvrdi Nebojša Vukasović (SNP).

"To je definitivno upravljanje gradom, bolje upravljanje gradske vlasti, bolje kadriranje i rukovođenje samim projektima, koji su zacrtani kao strateški, a još se nijesu realizovali", objašnjava Ilija Janović iz HGI.

U želji da se, kako kazu, situacija u ovoj opštini mijenja, u izbornu trku ukljucila su se i građanska udruženja.

"Najveći problem je bila ogromna korupcija, zloupotreba položaja i jedna apsolutna poslušnost, servilnost prema vrhu režima", istakao je Mirko Kovačević, član Tivatske akcije.

"Najveći problem Tivta jeste kanalizacioni sistem, to je za nas apsolutni prioritet, pored toga moramo se pozabaviti saobraćajnom infrastrukturom", rekao je Budimir Cupara (Arsenal za Tivat).

Opozicija nije propustila da ukaže na neispunjena obećanja aktuelne vlasti.

"Od svih predizbornih obećanja DPS-a do sada smo dobili ogromnu samoposlugu sa malom autobuskom stanicom, infrastruktura katastrofalna, kanalizacija koja je bila ogroman projekat i sa kojim je DPS pokušavao da kupi građane Tivta", rekao je Nebojša Vukasović (SNP).

"Zatvoreni bazen o kome smo pričali prije 10 godina nije realizovan", kazao je Ilija Janović (HGI).

"Odnosi se na izgradnju stanova na Lukovica barakama odnosno stambeno poslovnog objekta koji već osam godina visi", objasnio je Budimir Cupara (Arsenal za Tivat).

Iz Tivatske akcije na neisppunjena obećanja podsjetili su u ironičnom tonu.

"Pozivam građane Tivta, a i goste iz susjednih opština, da se provozaju našim bulevarom sa četiri trake, da se provozaju do Budve bulevarom čuvenim Kuljača-Kankaraš, mogu i da ako žele ljepši pogled da prođu obilaznicom sa isto četiri trake...", kazao je Mirko kovačević iz Tivatske akcije

Iz DPS-a odgovaraju: "Izborni program koji je bio 2012 – 2016, DPS je u potpunosti ispoštovala, izuzev jednog projekta a to je izgradnja bulevara. Bulevar nije izgrađen, zato što se to radi fazno", rekao je Siniša Kusovac (DPS).

Iz SDP-a kažu da su se ustanove kojima su oni rukovodili pokazale kao uspješne.

"Pokazalo se da se i sa manje novca mogu postići veći rezultati I to je upravo naš moto", rekao je Jovo Rabrenović (SDP).

Izbore bokotuju Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Demos i Građanski pokret URA, jer smatraju da nema uslova za regularno glasanje, dok Pozitivna Crna Gora nije predala listu.

Bonus video: