Roditeljski kutak: Testiranje pred polazak u prvi razred

U Bojama jutra aktuelnosti i zanimljivosti iz države i svijeta, kao i servisne informacije Meteo centra TV Vijesti, Auto-moto saveza CG, Kliničkog centra CG, Elektroprivrede CG.
0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Screenshot (YouTube)
Boje jutra, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.04.2016. 12:31h

U crnogorskim osnovnim školama u toku su pedagoška testiranja budućih prvaka pred odlazak u školu. Testiranje, koje je uglavnom stresnije za roditelje nego za djecu, podrazumijeva razgovor sa pedagogom ili psihologom o različitim temama, nakon čega on daje preporuku o tome da li je dijete spremno da krene u školu ili nije. Pedagoškinja Tatjana Jokić će u Bojama jutra na TV Vijesti u četvrtak 14. aprila objasniti šta sve znači ovo testiranje, kako se odvija, da li bi trebalo da pripremamo dijete za ovu vrstu pedagoške provjere, te šta se dešava ako je dijete iznad ili ispod prosjeka.

Drugo izdanje City Groove festivala biće održano od 13. do 15. maja na stadionu Malih sportova u Podgorici, saopštili su organizatori. Za razliku od premijernog izdanja, ove godine neće biti održano veče pop muzike, već će u program festivala biti uvrštena noć elektronske muzike, a prva zvijezda biće holandski di džej Fede Le Grand, koji će nastupiti 14. maja. Detaljnije u jutarnjem programu.

"Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro" manifestacija biće održana od 15. do 19. aprila na dvije lokacije u Podgorici: vinski podrum “Šipčanik Plantaže” i “Capital Plaza” centar (galerija i na otvorenom). Predstaviće se mnogi međunarodni i crnogorski kreatori, a među njima i dizajnerka Sanja Bobar koja će biti gošća Boja jutra.

U toku su CRBC Dani Karijere u Podgorici. Pogledajte u Bojama jutra šta sve očekuje zainteresovane građane koji traže posao.

Glavne naslove dnevne štampe komentarisaće Edin Koljenović iz Građanske alijanse.

U Bojama jutra i ostale aktuelnosti i zanimljivosti iz države i svijeta, kao i servisne informacije Meteo centra TV Vijesti, Auto-moto saveza CG, Kliničkog centra CG, Elektroprivrede CG.

Bonus video: