Pejović: Podrška Crne Gore rješavanju svih izazova u EU

Kako je saopšteno iz kabineta Pejovića, na sastanku se govorilo o sprovođenju prioriteta aktuelnog predsjedništva EU, s fokusom na mogućnosti i izazove pred Unijom
0 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Brisel, Foto: Vlada Crne Gore
Aleksandar Andrija Pejović, Brisel, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.04.2016. 16:43h

Zajednički evropski pristup potreban je u rješavanju svih izazova, u cilju nadgradnje jače Evropske unije (EU), poručeno je na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU.

Na sastanku, koji u okviru holandskog predsjedništva EU održan u Amsterdamu, učestvovao je glavni pregovarač Crne Gore sa EU, Aleksandar Andrija Pejović.

Kako je saopšteno iz kabineta Pejovića, na sastanku se govorilo o sprovođenju prioriteta aktuelnog predsjedništva EU, s fokusom na mogućnosti i izazove pred Unijom.

Navodi se da su razmijenjena mišljenja o daljim aktivnostima na jačanju zajedništva EU i razvoju susjedske saradnje.

Pejović je prenio podršku Crne Gore rješavanju svih izazova u EU i, kako je saopšteno, istakao punu posvećenost države da na principima solidarnosti i saradnje doprinese ublažavanju posljedica aktuelnih izazova poput terorističkih napada i migrantske krize

„Učesnici sastanka ukazali su na potrebu zajedničkog evropskog pristupa u rješavanju svih izazova u cilju ndgradnje jače i koherentnije Unije“, navodi se u saopštenju.

Pejović je, dodaje se, upoznao sagovornike s aktuelnim momentom u procesu pregovora s posebnim akcentom na vladavinu prava i istakao punu posvećenost Crne Gore evropskoj integraciji.

Pejović se sastao s predstavnicima Portugala, Austrije, Turske, Mađarske, Kipra, Litvanije, Malte, Rumunije, Hrvatske, Švedske i Češke.

Bonus video: