Stanković traži da tužilaštva pojačaju rad na rasvjetljavanju ubistava

"Poseban akcenat biće stavljen na eventualnu povezanost nerasvijetljenih ubistava koja su se dogodila u Podgorici, Budvi i Kotoru"
155 pregleda 6 komentar(a)
Kotor ubistvo Srđan Vlahović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Kotor ubistvo Srđan Vlahović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 11.04.2016. 17:46h

Još jednom su specijalne jedinice crnogorske policije kasno upućene na mjesto zločina, a istražitelji opet pokazali nemoć da stanu na put ratu koji godinama bjesni među organizovanim kriminalnim grupama na teritoriji Crne Gore.

To je potvrđeno i ubistvom Podgoričanina Srđana Vlahovića , koji je u subotu veče ubijen u kotorskom naselju Dobrota.

Poslije policije, koja je saopoštila, da preduzima sve mjere i radnje, kako bi rasvjetlila ovo posljednje u nizu, sve su sumnje, mafijaško ubistvo, oglasili su se i iz tužilaštva.

"Stavila sam prijedloge sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, za izdavanje odgovarajućih naredbi, a sve u cilju prikupljanja dokaza radi utvrđivanja identiteta počinioca ovog krivičnog djela. Naravno, u toku je preuzimanje i drugih mjera I radnji, u cilju identifikacije izvršioca", rekla je Televiziji Vijesti zamjenica višeg državnog tužioca Tatja Begović.

Neke od mjera i radnji preduzete su danas, kada su kotorskom tužilaštvu privedeni Podgoričanin Nikola Malović i državljanin Bosne i Hercegovine Goran Stančić, navodno članovi "škaljarskog klana“.

Njih dvojicu policija dovodi u vezu sa arsenalom oružja koji je juče pronađen u kotorskom naselju Sveti Stasije, samo dan nakon ubistva Vlahovića.

Iako su obojica negirali da imaju bilo kakve veze sa ovim ubistvom, određen im je pritvor do 72 sata .

Porodica Nikole Malovića kaže da je on posljednjih desetak dana boravio na crnogorskom primorju, i da im je tvrdio da traži posao u Tivtu. Malović je međutim danas tužiocu kazao da je posljednja četiri dana radio kao stražar u jednom od objekata braće Vukotić.

U međuvremenu, iz Vrhovnog državnog tužilaštva, Televiziji Vijesti je saopšteno, da je Ivica Stanković, zbog ozbiljnosti situacije, ali i činjenice da zločini poput ovog ostaju godinama ne rasvijetljeni, zatražio da rukovodioci tužilaštava inteziviraju istrage

"Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković zatražio je od rukovodilaca Viših džavnih tužilaštava u Podgorici i Bijelom Polju da intenziviraju rad na rasvjetljavanju ubistava koja su se dogodila na teritoriji Crne Gore. Poseban akcenat biće stavljen na eventualnu povezanost nerasvijetljenih ubistava koja su se dogodila u Podgorici, Budvi i Kotoru. S ciljem rasvjetljavanja svih krivičnih djela Državno tužilastvo Crne Gore sarađuje sa kolegama iz regiona, pa tako i sa Tužilaštvima Bosne i Hercegovine i Srbije kada je riječ o nerasvijetljenim ubistvima u Crnoj Gori", navodi se u odgovorima vrhovnog državnog tužilaštva Televiziji Vijesti.

Od Vlahovićevog ubice danas ni traga.

Ronioci su opet pretaživali more u Ljutoj, gdje je dan ranije pronađen motor, koji je navodno korišćen tokom zločina.

Srđan Vlahović (30), ubijen je u subotu nešto prije 20 sati, u kotorskom naselju Dobrota. Na njega je, za sada nepoznata osoba ispalila više hitaca dok se nalazio u automobilu iz kojeg je prodavao cigarete.

I upravo kao prodavac cigareta je bio poznat, ali Vlahoviću je to, vjeruje se, bio samo paravan. Prikupljeni podaci policije ukazuju da je bio član jedne od zaraćenih kotorskih kriminalnih grupa, tačnije da je bio angažovan kao obezbjeđenje.

Bonus video: