Porodica tvrdi: Na Nemanju Bečanovića vršili pritisak da ubije Ranka Radulovića

Bečanović je u kritičnom stanju u Kliničkom centru Podgorica i ljekari mu se bore za život. Njegovi roditelji apeluju na nadležne da učine sve da ga spasu
808 pregleda 25 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock.com
Pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.04.2016. 19:17h

Dvadesetpetogodišnji Nikšićanin Nemanja Bečanović prije četiri dana pronađen je u podrumu svoje kuće sa prostrijelnom ranom od metka. Policija, kako je nezvanično rečeno TV "Vijesti", slučaj tretira kao pokušaj samoubistva.

Međutim, Bečanovićevi roditelji tvrde je moguće u pitanju pokušaj ubistva i da su dvojica Nikšićana na njihovog sina neposredno prije toga vršili pritisak da za novac likvidira nikšićkog biznismena Ranka Radulovića. Oni su se danas pojavili u redakciji TV "Vijesti" zajedno sa Radulovićem želeći da apeluju na nikšićku policiju da do kraja istraži slučaj.

"Pritisak je bio na njega, da se vrši likvidacija Ranka Radulovića, da će mu biti plaćeno. Bila je suma oko milion eura. Moj sin nije na to pirstao. Odbio je", kazala je majka Nemanje Bečanovića, Ratka Bečanović.

Iz policije nisu željeli da komentarišu navode o mogućoj Radulovićevoj likvidaciji kao ni da li su saslušali dvojicu Nikšićana. Policija sumnja da je Bečanović sebi pucao u lijevu sljepoočnicu lijevom rukom, a pištolj koji se nalazio ispod njega, pronašla je njegova žena, koja je dala izjavu policiji. Tokom uviđaja, inspektori su pronašli pištolj, čauru i tragove krvi, a izuzeti su i parafinska rukavica i garderoba koje treba da pokažu prisustvo barutnih cestica. Iz policije kažu da za sad ništa ne upućuje na pokušaj ubistva ali Bečanovićevi roditelji ipak sumnjaju.

Bečanović je u kritičnom stanju u Kliničkom centru Podgorica i ljekari mu se bore za život. Njegovi roditelji apeluju na nadležne da učine sve da ga spasu.

"Zamolio bih Ministarstvo zdravlja da pokušaju dijete spasiti, da ostane u životu", kazao je Nemanjin otac Ljubomir.

Inače, Bečanović je prije dvije godine zadobio težu povredu desne ruke kada je na njega pucano u nikšićkom naselju Budo Tomović. Prije nekoliko godina odležao je zatvorsku kaznu zbog bombe koju je bacio na porodičnu kuću Radulovića pod Trebjesom, nakon svađe s bratanićem Ranka Radulovića. Kako su nam Bečanovići i Radulović rekli danas, dvije porodice su se nakon toga izmirile. I Radulović se ranije često nalazio na stupcima crne hronike. Prije nekoliko godina osuđen je zbog rušenja brda u more u aferi Lipci a prošle godine je hapšen zbog sumnje da se bavio zelenašenjem kao i da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala više likvidacija u Crnoj Gori. Radulović je međutim kasnije na sudu oslobođen optužbi.

Bonus video: