Čeka se ostavka Rutovićeve za potpisivanje Sporazuma

Rutovićka je direktorica u skoro dva mandata, a ostavku bi, kako saznaje TV Vijesti, mogla da podnese do kraja dana ili tokom vikenda
74 komentar(a)
Skupština, parlamentarni dijalog, Foto: Boris Pejović
Skupština, parlamentarni dijalog, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2016. 16:57h

Iako je potpisivanje političkog sporazuma o uslovima za fer i slobodne izbore bilo najavljeno za drugu polovinu ove sedmice, najvjerovatnije će biti pomjereno za početak sljedeće.

Razlog zbog kog se prolongira stavljenje potpisa na ovaj već usaglašeni dokument, je taj što se čeka povlačenje Radojke Rutovic sa funkcije direktora javnog servisa pošto je dio opozicije koji je pregovarao sa DPS-om, RTCG označio kao servis najjače partije i jednu od najznačajnijih poluga moći aktuelne vlasti.

Rutovićka je direktorica u skoro dva mandata, a ostavku bi, kako saznaje TV Vijesti, mogla da podnese do kraja dana ili tokom vikenda.

Njenim odlaskom sa čela RTCG konacno bi se stvorili uslovi da sporazum bude potpisan. Već tokom vikenda o ovom dokumentu izjasnili bi se i organi stranaka koje su pregovarale.

Opozicija u kojoj su DEMOS, SDP i URA, prema saznanjima TV Vijesti, u međuvremenu je usaglasila tekst lex specijalisa, kojim će se omogućiti da politički sporazum bude realizovan. U toku su konsultacije u koje je bila uključena i Socijalictička narodna partija, ali ne i Demokratski front, koji već osam mjeseci bojkotuje parklament i oštro se protivi bilo kakvim pregovorima ili političkim aranžmanima u kojima učestvuje DPS.

Bonus video: