Pritužbe građana na taksi usluge: Neka vozila su prljava, neki taksisti puše, puštaju glasnu muziku

Ulicama glavnog grada svakodnevno krstari 780 licenciranih taksi vozila, a komfornost vožnje u njima mogla bi, u neku ruku, da utiče i na formiranje utiska o Podgorici kao turističkoj destinaciji
198 pregleda 12 komentar(a)
Taksi, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Taksi, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 06.04.2016. 18:12h

Pritužbe građana o nehigijeni taksi vozila u Podgorici svakodnevna su pojava, a posebno se odnose na prljavu unutrašnjost, ali i na nesavjestan odnos vozača prema korisnicima taksi usluga .

Građanima smeta neprijatan miris unutar vozila, ali i, kako kažu, činjenica da mnogi taksisti za vrijeme vožnje puše, komuniciraju mobilnim telefonom ili puštaju glasnu muziku.

U podgoričkim taksi udruženjima tvrde da su svjesni problema, zbog čega u posljednje vrijeme nesavjesne vozače kažnjavaju.

S obzirom na činjenicu da je broj taksi vozila na podgoričkim ulicama svakim danom sve veći, jedini način da se potencijalni korisnici vežu za određenu taksi službu je kvalitet, odnosno brzina usluge, ali i sama higijena automobila.

"Jao, grozno je stvarno...takođe", kazala je jedna od anketiranih građanki.

Ovo je samo jedna od zamjerki koju stanovnici Podgorice imaju kada je riječ o higijeni taksi vozila, a u udruženjima priznaju da dobijaju pritužbe od klijenata.

"Tipa, prljave su patosnice…mokro je sjedište", kazao je Obrad Prelević iz udruženja City taxi.

Bilo je pritužbi i da vozači koriste cigaretu...mobilni uređaj.

Kako bi sačuvali ugled, ali i klijente, Prelević ističe da u njihovom udruženju odnedavno sprovode internu kontrolu vozača, prema utvrđenom pravilniku rada, koji definiše i vrstu kazne.

U Udruženju Red taxi dosjetili su se originalnog načina, kako bi provjerili stanje njihovih vozila i otklonili eventualnu mogućnost da se stranka požali na nehigijenu.

"Bukvalno je otprilike neki faktor iznenađenja…i na taj način ih kontrolišemo", kazao je Darko Stijović iz Udruženja Red taxi.

Ako se ispostavi da automobil ne zadovoljava osnovne higijenske uslove, Stijović naglašava da u njihovoj asocijaciji povlače sledeći potez:

"U pitanju su sankcije isključenja sa mreže...efekat", rekao je Stijović

Prljavština unutar vozila, samo je dio razloga za nezadovoljstvo građana.

"Smeta kad puše...onaj smrad od cigara".

"Mogli bi biti više pedantniji, što se toga tiče".

Građani se žale i na situacije kada zateknu vozače kako konzumiraju hranu, a na dušu taksista dodali bi još poneki grijeh.

"Glasna muzika...prilagode strankama", rekao je Stijović.

Ima i onih koji bi ovdašnjim taksi vozilima dali prelaznu ocjenu.

"Sasvim ok...sasvim u redu".

Ulicama glavnog grada svakodnevno krstari 780 licenciranih taksi vozila, a komfornost vožnje u njima mogla bi, u neku ruku, da utiče i na formiranje utiska o Podgorici kao turističkoj destinaciji.

Bonus video: