Institut za javno zdravlje: Opala vakcinacija djece MMR vakcinom

Poklanjamo i ulazinice za cirkus.
1 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 04.04.2016. 15:52h

U Crnoj Gori je porastao broj djece koja nisu primila MMR vakcinu, a do sada nije dokazana bilo kakva veza između te vakcine i autizma, poručeno je sa konferencije iz Instituta za javno zdravlje, upriličene u susret Evropskoj nedjelji imunizacije. Više detalja saznajte u Bojama jutra.

U okviru rubrike Savjeti advokata govorićemo o objektima koji su sagrađeni na tuđem zemljištu. Advokat Vladimir Čađenović, pojasniće kako Zakon o svojinsko pravnim odnosima reguliše ovakve slučajeve.

Savez studenata Ekonomskog fakulteta i ove godine obradovaće mališane Dječijeg doma "Mladost" u Bijeloj u najvećoj humanitarnoj akciji u Crnoj Gori pod sloganom "Njihov osmijeh vrijedi više". Uskoro će biti aktiviran i sajt na kojem će donatori moći da se informišu o novom konceptu akcije.

U susret Svjetskom dana Roma koji se obilježava 8. aprila, Crveni krst Crne Gore već sjutra, 5. aprila, počinje sa aktivnostima i to organizovanjem turnira u fudbalu za pripadnike romske i neromske populacije. Šta je još planirano do kraja sedmice saznajte u jutarnjem programu TV Vijesti.

Sva nova vozila u Evropskoj uniji do 2018. godine moraće da imaju ugrađen sistem koji automatski poziva pomoć u slučaju nesreće. Slovenija je već usvojila e-Call sistem koji pomoću senzora u automobilu automatski prenosi njegovu lokaciju, tačno vrijeme i pravac kretanja, kao i broj ljudi koji se u trenutku nesreće nalaze u vozilu.

Poklanjamo i ulazinice za cirkus.

Bonus video: