Kandidatura Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine predstavljena u Privrednoj komori

“Ostvarenje ovog cilja predstavlja dugoročnu razvojnu strategiju grada, čija će realizacija omogućiti promjenu imidža i donijeti nove vrijednosti kada je riječ o prepoznatljivosti kod stranih turista, investitora i poslenika u oblasti kulture”, kazala je savjetnica za kulturu predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataša Martić
0 komentar(a)
Nataša Martić, Foto: Opština Herceg Novi
Nataša Martić, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 31.03.2016. 15:04h

Savjetnica za kulturu predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataša Martić, predstavila je danas projekat Herceg Novi – Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu, na 4. sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, saopšteno je iz PR sližbe Opštine Herceg Novi.

Predstavnicima privrednog sektora je ukazano na benefite projekta, kao i na značaj umrežavanja i podršku privrede kao zainteresovane strane.

“Ostvarenje ovog cilja predstavlja dugoročnu razvojnu strategiju grada, čija će realizacija omogućiti promjenu imidža i donijeti nove vrijednosti kada je riječ o prepoznatljivosti kod stranih turista, investitora i poslenika u oblasti kulture”, kazala je Martić.

Herceg Novi je krajem protekle godine, zajedno sa Novim Sadom, ušao u drugi, finalni, krug takmičenja za titulu Evropske prijestonice kulture 2021. godine. Odluku o tome koji će od ova dva grada imati privilegiju da bude titular, Evropska komisija će donijeti krajem ove godine.

Bonus video: