Poslodavci prijavili 124 biznis barijere

Privrednici kažu da je naša javna administracija glomazna, ali i da u njoj manjka stručnosti. Jedna od primjedbi u ovoj kategoriji je selektivan tretman investitora
52 pregleda 1 komentar(a)
biznis barijere, Foto: Screenshot (YouTube)
biznis barijere, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.03.2016. 18:03h

Tokom četvoromjesečne kampanje, crnogorski poslodavci prijavili su 124 biznis barijere, od kojih se najviše primjedbi odnosi na neadekvatnu zakonsku regulativu, visoke takse i neefikasnu administraciju.

Izvještaj o barijerama u poslovanju donosi i niz preporuka nadležnim institucijama kako bi riješile nedostatke, a projekat, koji podržava UNDP i britanska Ambasada biće nastavljen još godinu.

Od ukupno 124 barijere, koliko su poslodavci prijavili od novembra prošle do matra ove godine, na neadekvatnu zakonsku regulativu odnosi se trećina. Zatim slijede primjedbe na visoke takse, neefikasnu administraciju, finnasijska i ograničenja u poslovanju, neadekvatnu inspekcijsku kontrolu, sivu ekonomiju, kao i komplikovane i nejasne procedure.

Privrednici kažu da je naša javna administracija glomazna, ali i da u njoj manjka stručnosti. Jedna od primjedbi u ovoj kategoriji je selektivan tretman investitora.

Bonus video: