PET MJESECI OD UBISTVA U BUDVI

Đuričković znao šta mu se sprema

Đuričković nije uspio da sa pobrine za sebe. I pored brojnog obezbjeđenja, blindiranih vozila, opreza likvidiran je 27. oktobra ispred svog restorana Old Fišermen u Budvi
1266 pregleda 21 komentar(a)
Goran Đuričković, Foto: Facebook.com
Goran Đuričković, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 29.03.2016. 17:07h

Od ubistva Gorana Đuričkovića ispred njegovog restorana Old Fišermen paba u Budvi prošlo je pet mjeseci. Istražitelji su do sada utvrdili da je u njega pucano sa zidina Starog grada a sumnjaju da je ubica iz inostranstva.

Đuričković je znao što mu se sprema, a da mu je život u opasnosti znala je i policija. To se nedvosmisleno uočava iz iskaza koji je dao nakon što je u aprilu prošle godine u Budvi ubijen njegov kum Saša Marković, a čije djelove Televizija Vijesti prvi put objavljuje.

Đuričkovićeva glava duže vrijeme prije nego je ubijen našla se na spisku plaćenih ubica. Istražitelji su jedan plan njegove likvidacije uspjeli i da osujete. Ubicama međutim nije dugo trebalo da se ponovo organizuju.

Samo pet mjeseci nakon što su uhapšene osobe za koje se vjeruje da je trebalo da ubiju Đuričkovića, on je, ipak, likvidiran. Sa zidina Starog grada 27. oktobra prošle godine ispaljeni su smrtonosni hici u trenutku kada je Đuričković izašao ispred svog restorana "Old Fišermen pab".

Motiv likvidacije je skoro sa sigurnošću utvrđen, ali istražitelji o tome javno ne govore, baš kao ni o tome ko je zaista bio Goran Đuričković, čime se bavio i čija meta je mogao biti. Đurićković je znao da je meta. To je jasno i iz iskaza koji je dao istražiteljima dan nakon što je prije godinu u Budvi ubijen Marković. Iz njegovog svjedočenja, koje naša Televizija prvi put objavljuje, jasno se uočava da se Đuričković krio kod kuma, od trenutka kada je u podgoričkom naselju Blok 5 dignut u vazduh automobil Milana Vujotića.

"Đuričković je ispričao i to da je nakon događaja u Podgorici, kada je podmetnuta eksplozivna naprava pod automobil Milana Vujotića u više navrata spavao u kući svog kuma Saše Markovića. Katkad je prenoćio i kod rođaka R. Đ. sa Cetinja. Kazao je da nikada ranije koristio Sašino vozilo ali da se u nekoliko navrata vozio sa Sašom", piše u službenoj zabilješci iskaza Gorana Đuričkovića sačinjenoj 18. aprila 2015. godine.

Vujotić, baš kao i Đuričković, dovodi se u vezu sa nestankom 200 kilograma kokaina u Valensiji. Od tada kreće lov na Đuričkovića. Na nišanu ubica našao u novembru 2014 godine. Plaćenici nijesu bili precizni. Prošao je sa povredama od kojih se brzo oporavio. Tokom davanja iskaza policiji Đuričković je i inspektorima kazao da postoji mogućnost da je Marković ubijen zbog njega.

"Đuričković ostavlja prostor da bi neko zbog njega mogao da naškodi Saši. Pritom ne može objasniti zbog čega, ali mu je to najlogičniji mogući povod. Đuričković je svjestan činjenice da se njegovo ime pominje i protežira u vezi sa događajem u Valensiji, svjestan je i tenzija u vezi sa svim što se izdešavalo nakon Valensije, ali sa svim tim ne dovodi u vezu Sašu Markovića. Svjestan toga da ubistvo Markovića ima veze sa njim, on ističe i svoju dodatnu brigu i odgovornost za članove Sašine porodice", piše u zabilješci od 18.aprila 2015.godine.

Đuričković nije uspio da sa pobrine za sebe. I pored brojnog obezbjeđenja, blindiranih vozila, opreza likvidiran je 27. oktobra ispred svog restorana Old Fišermen u Budvi. Ubica je, kako se vjeruje, bio je skriven u staroj puškarnici odakle je imao odličan pogled na lokal. Kada je Đuričković iskoračio iz lokala, ubica je iz snajperske puške ispalio hitac koji je bio smrtonosan.