"Da je prihvaćen dnevni red, o smjeni bi se raspravljalo za nekoliko dana"

"Ovoj državi su radna prava, milijarda koja je obećana od investicije koja se nije desila i ostale, mnogo važnije od predsjednika parlamenta"
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.03.2016. 18:51h

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić u razgovoru za TV Vijesti poručuje da će se držati zakazanog dnevnog reda, kada god danas otkazana sjednica parlamenta bude bila održana.

Krivokapić je kazao i da današnji događaj ne bi trebalo da utiče na postizanje sporazuma o fer i slobodnim izborima koji se, kako je rekao, lomi u sljedećih nekoliko dana.

DPS tražio povlačenje 14 tačaka, Krivokapić otkazao sjednicu

"Ovo je treći put da se meni traži razrješenje i uvijek je to bilo u istom redosljedu kao i sad. Parlament mora da radi ustavnu funkciju, a Vlada je opstruira. Kad se to tako dešava sazvaću opet sjednicu i opet će razrješenje predsjednika parlamenta biti na dnevnom redu, ali po redosljedu koji Ustav nalaže značaja pitanja koja su na dnevnom redu", rekao j Krivokapić.

Da su predstavnici DPS-a danas prihvatili dnevni red, o smjeni šefa parlamenta raspravljalo bi se već za nekoliko dana, kaže Krivokapić.

On međutim sumnja da je namjera DPS-a bila da pobjegne od izvještaja od kojih su neki vezani i za Tivat gdje se uskoro održavaju izbori.

"Ovoj državi su radna prava, milijarda koja je obećana od investicije koja se nije desila i ostale, mnogo važnije od predsjednika parlamenta. Ovdje je opsesija da se politička korupcija kojom je izglasana Vlada pokuša nametnuti parlamentu kao datost".

Na pitanje da li današnja dešavanja mogu uticati na ishod sporazuma o uslovima za održavanje fer i slobodnihi izbora, na čije se potpisivanje čeka mjesecima , Krivokapić kaže da su to odvojene stvari.

"Sporazum se lomi u sljedećih nekoliko dana. Crna Gora je tu na prekretnici, hoće li ili neće biti dogovora. Ovo ne treba da utiče, u početki sam ja izvukao pitanje predsjednika parlamenta iz Sporazuma, ovo ide svojom procedurom i to nema niakkve direktne veze".

Termin nove sjednice parlamenta dogovoriće predstavnici političkih partija nakon premijerskog sata naredne sedmice. Krivokapić kaže da to može biti i prije, ako bude postignut politički Sporazum.

Bonus video: