Priča o prijateljstvu sa psom: "Barni ne dozvoljava da tugujem"

Budemo li bolji prema životinjama, bićemo valjda i prema ljudima. Tako će nam svima biti ljepše.
182 pregleda 2 komentar(a)
bišon, Foto: Felici-animali.be
bišon, Foto: Felici-animali.be
Ažurirano: 20.03.2016. 19:53h

Bog je stvorio psa da bi pokazao koliko se voli čovjek, kaže stara indijska poslovica. U to vjeruje i šesnaestogodišnji Bjelopoljac Mirko Balšić.

Od kada je na poklon dobio rasnog havanskog bišona njegov život se promijenio.

"To je bila jedna od velikih želja koja mi se ostvarila i od kad je on došao u našu kuću to je već svakog dana bilo preveliko veselje, radost, sreća. Svi moji neki loši momenti koji su mi se dešavali van kuće bi nestali. Tako kad bih došao kući prvi bi me on dočekao i tu bi nastala radost. Nije dozvolio da tugujem", kaže Mirko za TV Vijesti.

Da bi to novo prijateljstvo još više učvrstio, Mirko je odlučio da dresira svog ljubimca. Kako za to nije imao novca, počeo je da koristi literaturu i internet što je dalo rezultate.

"On je to vrlo brzo učio, nije bilo teško uz pomoć poslastica koje on najviše voli to smo postigli", priča Mirko.

Ubrzo Mirku se ostvarila i želja da sa svojim ljubimcem učestvuje na izložbi pasa u svom gradu. Njegov Barni osvojio je brojna priznanja.

"Bio je prvak rase dobio je odličnu ocjenu,kandidaturu za internacionalnog šampiona. Bili smo treće mjesto u junior hendling to jest kada se djeca takmiče, djeca hendleri tj. izlagači pasa".

Iako neshvaćen od okoline koja kako kaže ne razumije osjećaj iskrene ljubavi i prijateljstva psa i čovjeka, te svjestan činjenice da u njegovom gradu nema azila za napuštene životinje, Mirko je nekim psima pronašao dom.

"Dijelio po društvenim mrežama Tviteru, Fejsbuku da se udome i na kraju smo udomili sva ta tri četiri psa. To je nešto predivno što bih preporučio svakome jer to svako može da odradi. Nije veliki problem uzeti od kuće parče hljeba i odvojiti par sekundi da date napuštenom psu", kaže Mirko.

A budemo li bolji prema životinjama, bićemo valjda i prema ljudima. Tako će nam svima biti ljepše.

Bonus video: