Rakčević: Krajnji je momenat da dođe do dogovora o fer i slobodnim izborima

Za državne izbore figurira termin 2. oktobar, to je prihvatljivo za URU, Demos i SDP. Ne postoje uslovi za slobodne i fer izbore u Tivtu za 17. april i ne vidim razloga da i oni ne budu održani 2. oktobra", kazao je Rakčević gostujući na Televiziji "Vijesti"
56 pregleda 44 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Žarko Rakčević, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 19.03.2016. 19:46h

Nadam se da možemo i hoćemo, to je potreba Crne Gore, doći do sporazuma o slobodnim i fer izborima, kazao je lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

"Vjerujem da je krajnji momenat da se dođe to tog dogovora, da vidimo eventualno još par stvari koje su ostale različite i nadam se da će doći do dogovora. Ne postoji dogovor da to striktno vežemo za utorak, nije problem dan, dva, tri, ali pošto su izbori u oktobru bolje bi bilo što prije. Za državne izbore figurira termin 2. oktobar, to je prihvatljivo za URU, Demos i SDP. Ne postoje uslovi za slobodne i fer izbore u Tivtu za 17. april i ne vidim razloga da i oni ne budu održani 2. oktobra", kazao je Rakčević gostujući na Televiziji "Vijesti".

Na pitanje da li znači da dogovora nema ako se ne pristane na ta dva zahtjeva, Rakčević je odgovorio:

"Mi ne nastupamo od početka sa ultimatumima, smatramo da je ovo racionalan zahtjev, vjerujemo da postoje racionalni razlozi da se prihvate".

Bonus video: