"Borba" u učionicama, ali i na ski stazama

“Djeca zajednički rade u laboratorijama. Učenike iz Foče skijanju uče njihovi vršnjaci iz naše škole, oni koji imaju licencu. Značajno je i to što su na festivalu djeca iz Pljevalja... Naši učenici svesrdno su uz njih”, kazao je profesor sa Žabljaka Uroš Stijepović
50 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, prekogranična saradnja, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, prekogranična saradnja, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 19.03.2016. 17:17h

Projekat prekogranične saradnje - Radeći zajedno za inkluzivnu evropsku budućnost, ušao je u drugu fazu i srednjoškolci su se juče na Žabljaku takmičili u ogledima iz matematike i fizike.

Projekat realizuju učenici Srednje mješovite škole „17. septembar“ iz Žabljaka i njihove kolege iz Foče, a vrijedan je oko 180.000 eura.

Osim njih, u sportskom dijelu festivala učestvovalo je i 10 štićenika Centrs za djecu sa posebnim potrebama iz Pljevalja.

Član projektnog tima, profesor sa Žabljaka Uroš Stijepović, rekao je da je organizaciji sedmodnevnog festivala prethodila dugotrajna priprema.

“Djeca zajednički rade u laboratorijama. Učenike iz Foče skijanju uče njihovi vršnjaci iz naše škole, oni koji imaju licencu. Značajno je i to što su na festivalu djeca iz Pljevalja... Naši učenici svesrdno su uz njih”, kazao je Stijepović.

Profesorica iz Foče Marijana Ostović rekla je da su svih 15 učenika i tri profesora puni lijepih utisaka.

“Dobio je puni smisao zajednički rad na poboljšanju kvaliteta prekograničnih ljudskih veza kod mladih kroz organizaciju kulturnih, obrazovnih i sportskih događaja, organizaciju prekograničnih posjeta, radionica o inkluziji i promotivnim aktivnostima... Ove aktivnosti će pružiti šansu da pričaju, izmijene ideje i iskustva i steknu nova znanja i vještine”, kazala je Ostović.

Ona je rekla da se sredinom aprila organizuje festival u Foči.

Fizioterapeutkinja u Centru za djecu sa posebnim potrebama Sanja Vučinić, kazala je da su djeca uživala na sankanju i kroz uključivanje u pojedine segmente festivala nauke.

“Sve to pričinilo nam je radost i dalo iskustvo da djeca mogu mnogo više i samostalnije. Nadam se da će biti još ovakvih susreta”.

Bonus video: