Drobnič: Podrška dijalogu nije podrška ni Vladi ni opoziciji

„Mi vidimo u dijalogu demokratski mehanizam koji treba da prevaziđe te probleme i pomogne da Crna Gora dobije stabilan parlament nakon paralamentarnih izbora, koji će imati kapacitet da donosi sve potrebne odluke, kojih će biti mnogo“, naveo je Drobnič
31 komentar(a)
Mitja Drobnič, Foto: Twitter
Mitja Drobnič, Foto: Twitter
Ažurirano: 15.03.2016. 20:03h

Evropske institucije podržavaju parlamentarni dijalog kao demokratski mehanizam, poručio je šef delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Mitja Drobnič, navodeći da to ne znači podršku ni Vladi ni opoziciji.

On je kazao da se u posljednje vrijeme moglo čuti da evropske institucije podržavaju politički dijalog među crnogorskim partijama.

„Ta podrška dijalogu ne znači podršku ni Vladi ni opoziciji, one jednostavno podržavaju dijalog kao jedan demokratski mehanizam“, rekao je Drobnič novinarima u EU Info centru.

Prema njegovim riječima, ta podrška ne znači da evropske institucije ne vide neke probleme koji se u Crnoj Gori ogledaju u vidu nepovjerenja u izborni proces.

„Mi vidimo u dijalogu demokratski mehanizam koji treba da prevaziđe te probleme i pomogne da Crna Gora dobije stabilan parlament nakon paralamentarnih izbora, koji će imati kapacitet da donosi sve potrebne odluke, kojih će biti mnogo“, naveo je Drobnič.

Učešće u dijalogu, kako je kazao, nije znak slabosti učesnika, već znak njihove demokratske snage.

Drobnič je kazao da je Delegacije EU u Podgorici odlučila da prati taj dijalog kao pasivni posmatrač, i naveo da to nije medijacija.

“Mi želimo da kroz to praćenje preuzmemo svoj dio odgovornosti koji građani iskazuju prema EU kroz visok stepen podrške integraciji, tako da naše učešće treba posmatrati iz te perspektive“, poručio je Drobnič.

Bonus video: