Ko je sljedeći na mafijaškom spisku za odstrijel?

Diskoteka Maksimus je prema podacima sa sajta Centralnog registra privrednih subjekata u vlasništvu preduzeća Sekondo porto kojim upravlja Zoja Dudić, udovica Dragana Dudića - Frica, koji je važio za desnu ruku nekrunisanog kralja šverca kokaina Darka Šarića. Zajedno sa njom diskotekom upravlja rođak najpoznatijeg Pljevljaka - Ivica Šarić
1422 pregleda 45 komentar(a)
diskoteka Maximus, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
diskoteka Maximus, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 12.03.2016. 18:55h

Paljenje poznate diskoteke Maksimus još jedna je potvrda da je Kotor preuzeo primat na mapi organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

Istražitelji ispituju motiv ovog varvarskog čina, a javnosti je i bez sprovedene, kako to vole saopštiti nadležni organi, opsežne istrage, jasno da je posrijedi obračun zavađenih kriminalnih klanova zbog poslova sa drogom i da će i ovaj slučaj baš kao i oni koji su se u tom gradu završavali prolivenom krvlju, teško biti rasvijetljen.

Sudeći po policijskom saopštenju, inspektori znaju samo ono što je ispričao čuvar objekta i što su zabilježile nadzorne kamere. To je, po saznanjima Televizije Vijesti skoro ništa.

Kamere su zabilježile šest maskiranih osoba, od kojih četiri ulaze unutra i pale objekat, dok dvojica ostaju isred diskoteke i prijeteći pištoljem sprječavaju čuvara da uđe unutra. U šturom policijskom saopštenju saopšteno je da je uslijed požara pričinjena imovinska šteta u za sada neutvrđenom iznosu.

Diskoteka je prema podacima sa sajta Centralnog registra privrednih subjekata u vlasništvu preduzeća Sekondo porto kojim upravlja Zoja Dudić, udovica Dragana Dudića - Frica, koji je važio za desnu ruku nekrunisanog kralja šverca kokaina Darka Šarića. Zajedno sa njom diskotekom upravlja rođak najpoznatijeg Pljevljaka - Ivica Šarić.

Oko zapaljene diskoteke i ranije su se lomila koplja među kriminalnim klanovima, počev od lažnih dojava o postavljenoj bombi do malih ratova ispred Direkcije za uređenje i izgradu Kotora, gdje se grupa muškaraca koji su zastupali interese braće Šarić sukobljavala sa prijateljima braće Vukotić – Jovice i Igora, jednih od navodnih šefova škaljarskog klana.

Kada je riječ o Kotoru i tamošnjim obračunima neutvrđeno je ostalo mnogo toga počev još od oktobra 2009 godine kada je likvidiran vlasnik Red taksija Dejan Đuković. Ono što je poznato bilo tada zvanično poznato je i sada nakon više od šest godina - Đuković je ubijen u klasičnoj sačekuši ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao.

Samo nekoliko mjeseci kasnije svirepe likvidacje nastavljene su ubistvom Dragana Dudića Frica. Na terasi kafića "Moka" u Starom gradu krajem maja 2010. godine smrtonosne hice u Dudića ispalio je Đukovićev tjelohranitelj Ivan Vračar.

Tri godine kasnije na već prepoznatljiv mafijaški način likvidiran je Dudićev tjelohranitelj, bivši policajac 33-godišnji Darko Bugarin, koji je nakon šefovog ubistva radaio kao obezbjeđenje u diskoteci Maksimus.

Njegova likvidacija nije rasvijetljan baš kao ni ubistvo mladog Podgoričanina Ivana Lopičičića, sestrića ubijenog Đukovića. Lopičić je likvidiran u junu prošle godine u naselju Sveti Vrači u Kotoru.

Rat između zavađenih kriminalnih klanova je u toku i toga su svjesni istražitelji, koji su postupajući po operativnim podacima da je ugrožena bezbjednost Kotoraninu Daliboru Đurđiću nedavno opkolili zgradu kotorskog Osnovnog suda gdje je Đurđiću, koji važi za člana škaljarskog klana, održano suđenje zbog nasilničkog ponašanja.

Koliko je stvar bila ozbiljna najbolje govori podatak da su zatvorski policajci nosili pancire, snajperisti su nišane usmjerili prema zgradi suda dok su prozori sudskih prostorija bili oblijepljeni plavim papirom. Đurđić je više puta bio meta napada, ali je uspio da sačuva glavu.

Poslije paljenja Maksimusa, niza osvetničkih likvidacija i nemoći istražitelja da zaustave hice zaraćenih strana, koji su se, prema operativnim saznanjima sukobili zbog poslova s kokainom, nameće se pitanje - Ko je sljedeći na mafijaškom spisku za odstrijel?

Bonus video: