Langea i Rambolda interesovali ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava

Marković je, kako se navodi, istakao da je Vlada snažno zainteresovana za postizanje dogovora sa opozicijom o uslovima za izbore i posvećena tom cilju
1 komentar(a)
Duško Marković, Aleksandar Andrija Pejović, Dirk lange, Klajv Rambold, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Aleksandar Andrija Pejović, Dirk lange, Klajv Rambold, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.03.2016. 20:41h

U Crnoj Gori je urađeno mnogo na nivou osposobljavanja institucija za primjenu zakona, ocijenio je zvaničnik Evropske komisije, Dirk Lange, i podsjetio na potrebu balansa u ispunjavanju integracionih obaveza.

Potpredsjednik Vlade Duško Marković primio je danas Langea, koji je šef odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja, i zamjenika šefa divizije za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove, Klajva Rambolda.

Kako je saopšteno iz Vlade, Langea i Rambolda interesovali su ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava u susret sjednici Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost, a razgovaralo se i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

„Lange je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u ispunjavanju obaveza iz poglavlja 23 i 24, konstatujući da je urađeno mnogo i na zakonodavnom nivou i na nivou osposobljavanja institucija za primjenu zakona“, kaže se u saopštenju.

On je, dodaje se, podsjetio i na potrebu balansa u ispunjavanju integracionih obaveza Crne Gore, oko kojih će već u aprilu uslijediti izvještavanje prema državama članicama.

Marković je, kako se navodi, istakao da je Vlada snažno zainteresovana za postizanje dogovora sa opozicijom o uslovima za izbore i posvećena tom cilju.

„Politički sporazum bio bi stabilizirajući faktor političkih prilika u Crnoj Gori, i ne samo u izbornoj godini. To je zapravo naš dugoročni cilj koji doprinosi razumijevanju i konsenzusu oko ključnih pitanja za budućnost Crne Gore, i zbog toga očekujem dogovor vlasti i opozicije“, saopštio je Marković.

Bonus video: