Stric i sestra od strica pozajmili Svetozaru Maroviću 150.000 eura?

Novac im Svetozar Marović nije vratio. Naša saznanja advokat Vuksanović odbio je da komentariše. Potvrdio je jedino da njegovog klijenta niko od sada saslušanih svjedoka nije spominjao
192 pregleda 0 komentar(a)
Svetozar Marović (Novine)
Svetozar Marović (Novine)
Ažurirano: 08.03.2016. 18:50h

Pred osnovnim tužilaštvom danas je nastavljeno saslušanje svjedoka u postupklu koji je pokrent protiv Veselina Mujovića osumnjičenog da je visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića prevario za ukupno 850.000 eura.

Mujovićev advokat, pozivajući se na obavezu čuvanja službene tajne, ni danas nije želio da komentariše samo saslušanje svjedoka, ali je istakao da niko od saslušanih nije spomenuo njegovog klijenta.

Prvo Mitar Marović, stric Svetozara Marovića osumnjičenog za višemilionske malverzacije u Budvi, a zatim i njegova sestra od strica Nada Marović, saslušani su danas pred osnovnim tužiocem Miroslavom Turkovićem u istražnom postupku koji se vodi protiv Veselina Mujovića, koji je, tvrdi Tužilaštvo, prevario visokog funkcionera DPS-a za ukupno 890.000 eura.

Ono što su rekli iza zatvorenih vrata, advokat osumnjičenmog Mujovića nije želio da govori ističući da je riječ o službenoj tajni.

"Danas su pred državnim tužiocem saslušana još dva svjedoka na isti način kao i juče državni tužilac je postupak označio tajnim tako da u ovom trenutku ne nmogu saopštiti više detalja o saslušanju ovih svjedoka", kazao je Miloš Vuksanović, advokat osumnjičenog Mujovića.

A današnji svjedoci su, tvrdi naš dobro obaviješteni sagovornik, baš kao i juče saslušan Petar Miloš tužiocu su ispričali koliko novca su i kada dali na zajam Svetozaru Maroviću.

Tokom polusatnog saslušanja Marovićev stric je objasnio da ga je krajem ljeta pozvao sinovac i tražio od njega novac na zajam. Dao mu je 50 hiljada eura. Isti poziv, u istom periodu dobila je i Nada Marović, koja je objasnila tužiocu da je privatnik i da je bratu od strica na njegovo traženje dala na zajam 100 hiljada eura.

Novac im Svetozar Marović nije vratio. Naša saznanja advokat Vuksanović odbio je da komentariše. Potvrdio je jedino da njegovog klijenta niko od sada saslušanih svjedoka nije spominjao.

"Ono što mogu reći da niko od njih ni juče ni danas nije spomenuo ni jednom riječju veselina Mujovića niti ono što mu je naredbom za sprovođenje istrage stavljeno na teret", dodao je Vuksanović.

A na teret se Mujoviću stavlja da je od maja do novembra prošle godine dva puta doveo u zabludu Svetozara Marovića. U maju je od Marovića da mu pozajmi 40 hiljada eura tvrdeći da nije novac za njega već pozajmica za tadašnju specijalnu tužiteljku Đurđinu Ivanović u čijem je odjeljenju bilo nekoliko predmeta formiranih protiv članova porodice Marović.

Smatrajući da će time olakšati položaj, Marović je posredstvom Nenada Krstajića predao Mujoviću traženi novac, koji je on zadržao za sebe.

Nekoliko mjeseci kasnije, Mujović je od Marovića tražio 850 hiljada eura tvrdeći lažno da može da iskoristi poznanstvo sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem i da ima određene pozicije kod osoba čiji je uticaj u Tužilaštvu velik te da novac treba da preda njima kako bi olakšao položaj članovima njegove porodice i na kraju ih čak oslobodio od krivice.

Vjerujući u obećano, Marović mu je novac predao u dva navrata. Prvi put posredstvom Vladimira Prelevića dao mu je četiri stotine hiljada eura, a onda preko istog posrednika još 450 hiljada. Novac je Mujović zadržao za sebe.

Bonus video: