Ministarstvo poljoprivrede: U četvrtak počinje info-kampanja za projekat IPARD like 2

zainteresovanim subjektima u poslovanju hranom životinjskog i biljnog porijekla pojasniće se uslovi, kriterijumi i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u fizički kapital, vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda
1 komentar(a)
poljoprivrednici, Foto: Boris Pejović
poljoprivrednici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.03.2016. 17:44h

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja počeće u četvrtak, info-kampanju po crnogorskim opštinama.

Oni će zainteresovanim subjektima u poslovanju hranom životinjskog i biljnog porijekla pojasniti uslove, kriterijume i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u fizički kapital, vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda, IPARD-like 2.

Prve prezentacije IPRAD-like 2 projekta biće održane u četvrtak u Podgorici, kao i u petak na Cetinju.

"Kroz javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda IPARD-like 2, subjektima u poslovanju hranom biće na raspolaganju 5,29 milion eura", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako navode, puni naziv IPARD like projekta je „EU/IPA projekat izgradnje institucija u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori“, a finansira ga Evropska unija u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Projekat implementira Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pozvalo je subjekte u poslovanju hranom životinjskog i biljnog porijekla sa područja Podgorice i Cetinja da u što većem broju dođu na promociju projekta.

"Info-kampanja će se nastaviti narednih dana u ostalim opštinama, a raspored prezentacija po gradovima možete pogledati na sajtu Ministarstva. Ukoliko bude promjena u satnicama, subjekti u poslovanju hranom i javnost će biti blagovremeno obaviješteni, kroz dnevne najave", kaže se u saopštenju.

Bonus video: