SASLUŠAN PRVI SVJEDOK U SLUČAJU PROTIV VESELINA MUJOVIĆA

Petar Miloš pozajmio 100.000 eura Svetozaru Maroviću?

"Na kraju saslušanja ovog svjeodka državni tužilac nas je upozorio da je postupak tajan i da ne smijemo davati nikakve izjave niti detalje u vezi saslušanja današnjeg svjedoka", kazao je Miloš Vuksanović, advokat osumnjičenog Mujovića
366 pregleda 0 komentar(a)
Svetozar Marović i Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Svetozar Marović i Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.03.2016. 20:45h

Pred Osnovnim tužilaštvom u Podgorici saslušan je prvi svjedok u postupku pokrenutom protiv biznismena Veselina Mujovića, osumnjičenog da je za 890.000 eura prevario visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Saslušan je Petar Miloš koji je, kako saznaje Televizija "Vijesti" potvrdio da je prošle godine pozajmio Maroviću 100 hiljada eura. 

Od planirana dva, samo se jedan svjedok danas pojavio pred osnovnim tužiocem Miroslavom Turkovićem koji vodi istragu protiv Veselina Mujovića, osumnjičenog da je prevario visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, tako što je od njega tražio i dobio ukupno 890 hiljada eura, kako bi mu navodno olakšao položaj u istragama koje su pokrenute zbog višemilionske štete nanijete budvanskoj opštini. Mujovićev advokat, po izlasku iz tužilaštva, objašnjavajući da postupak nosi oznaku "tajno", nije mogao da govori o detaljima saslušanja.

"Na kraju saslušanja ovog svjeodka državni tužilac nas je upozorio da je postupak tajan i da ne smijemo davati nikakve izjave niti detalje u vezi saslušanja današnjeg svjedoka", kazao je Miloš Vuksanović, advokat osumnjičenog Mujovića.

Televizija "Vijesti" je ipak "ulovila" tajnog svjedoka.

Riječ je o Petru Milošu, koji je, kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, pozajmio novac Svetozaru Maroviću.

Ovaj svjedok je, prema pouzdanim saznanjima Televizije "Vijesti", upravo to potvrdio i tužiocu Turkoviću, objašnjavajući mu da ga je dvadetsetak dana prije hapšenja zvao Marović i tražio od njega na zajam 100.000 eura, koje mu je i dao. Marović, koji se sumnjiči za nekoliko višemilionskih prevara, nedavno je i sam tvrdio specijalnom tužiocu da ga je Mujović prevario, što osumnjičeni negira od trenutka hapšenja.

"U svom iskazu najprije pred specijalnim državnim tužiocem, moj branjenik je negirao sve ono što mu se naredbom o sprovođenju istrage stavlja na teret", dodao je Vuksanović.

Mujović se, piše u naredbi o sprovođenju istrage, tereti da je od maja do novembra prošle godine dva puta doveo u zabludu Svetozara Marovića.

Najprije je u maju tražio od Marovića da mu pozajmi 40.000 eura tvrdeći da nije novac za njega već pozajmica za tadašnju specijalnu tužiteljku Đurđinu Ivanović u čijem je odjeljenju bilo nekoliko predmeta formiranih protiv članova porodice Marović. Smatrajući da će time olakšati položaj, Marović je posredstvom Nenada Krstajića predao Mujoviću traženi novac, koji je on zadržao za sebe.

Nekoliko mjeseci kasnije, tačnije u periodu od 13. avgusta do novembra prošle godine, Mujović je opet stupio u kontakt sa Marovićem i tražio od njega 850.000 eura tvrdeći lažno da može da iskoristi poznanstvo sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem i da ima određene pozicije kod osoba čiji je uticaj u Tužilaštvu velik te da novac treba da preda njima.

Zauzvrat Mujović je Maroviću obećao da će članovima njegove porodice, inače osumnjičenim za milionske malverzacije, preko tih osoba srediti, povlašćene položaje, potpisivanje sporazuma o priznanju krivice s minimalnim kaznama, a na kraju i da će potpuno biti oslobođeni od krivičnog gonjenja.

Vjerujući u obećano, Marović mu je novac predao u dva navrata. Prvi put posredstvom Vladimira Prelevića dao mu je četiri stotine hiljada eura, a onda preko istog posrednika još 450.000 eura. 

Preporučujemo za Vas