Desetočlana porodica Tvrdišić živi na rubu egzistencije

Jedino bogatstvo za Milorada i Senku su njihova djeca. Njih osmoro, uzrasta od jedne do 12 godina dijele sve što imaju. A imaju premalo svega što je za odrastanje potrebno. I njihove želje su skromne
210 pregleda 93 komentar(a)
porodica Tvrdišić, Foto: Screenshot (YouTube)
porodica Tvrdišić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.03.2016. 12:37h

Za desetočlanu porodicu Tvrdišić iz Nedakusa kod Bijelog Polja život u oronuloj kući od četrdesetak kvadrata postao je nepodnošljiv.

Iako žive pored škole nemaju ni vodu ni kanalizaciju. Na ispucalim zidovima dvije sobe svuda je vlaga jer krov prokišnjava.

"Čim kiša pada mene odmah kaplje. Nema ne može jednostavno ne mogu da izađem sa kraja na kraj sa ovoliko primanja. Nit ja radim nit mi žena radi, đeca u školu. Petoro đece u školu treba to izdržati. Samo šta treba sveski i olovki samo što kupujem i tašni i odjeća i obuća i sve što se kaže, aj ti preživi", priča za Televiziju Vijesti Milorad Tvrdišić.

Tvrdišići žive od 160 eura socijale koju su kako kažu teško dobili. Iako imaju samo televizor i sijalična grla za struju odvajaju oko 50 eura mjesečno. Zbog bolesti, Milorad teško uspijeva doći do posla pod nadnicu.

"Ako odem jedan dan radim, deset-petnaest ne radim, može da se potrefi mjesec dana da nema posla", kaže Milorad.

Rađajući dijete za djetetom njegova supruga Senka nije ni mogla da razmišlja o zaposlenju. Zbog toga ne može ostvariti ni pravo na nadoknadu za majke sa troje i više djece. A posla oko djece je puno.

Ipak uz sve muke ove porodice, najveća je glad koja je ušla u ovaj dom.

Jedino bogatstvo za Milorada i Senku su njihova djeca. Njih osmoro, uzrasta od jedne do 12 godina dijele sve što imaju. A imaju premalo svega što je za odrastanje potrebno. I njihove želje su skromne.

Ukoliko želite da pomognete porodici Tvrdišić, njihov račun je:

Prva banka Crne Gore

na ime Milorad Tvrdišić

535-0700100241376-96

Bonus video: