Kraj političke krize u Ulcinju

DPS će upravljati svim značajnim sekretarijatima, među kojima su sekretarijati za finansije i urbanizam. Aktuelni predsjednik Fatmir Đeka kaže da je najbitnije da se riješi politčka kriza, koja je paralizovala grad
9 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.03.2016. 18:16h

Široki savez riješiće političku krizu u Ulcinju. DPS, FORCA, Koalicija za budućnost Ulcinja Fatmira Đeke i Demokratska unija Albanaca vodiće grad u narednom periodu. Na čelo opštine vraća se lider Force Nazif Cungu, šef lokalnog parlamenta biće Ljoro Nrekic iz redova DPS-­a, dok će aktuelni gradonačelnik, ukoliko postignu dogovor , zauzeti mjesto potpredsjednika Opstine.

"Odlučili smo da činimo većinu u parlamentu. Pregovori će početi od ponedjeljka, sa Forcom i koalicijom Za Budućnost Ulcinja, ne izuzimajući DUA, koja je naš partner. Na čelu grada biće Nazif Cungu, a iz DPS­-a će biti predsjednik parlamenta", rekao je predsjednik OO DPS­-a Ljoro Nrekić

Upitan zašto u DPS-u nijesu prihvatili mjesto predsjednika SO Ulcinj, Nrekić je odgovorio:

"Nijesmo prihvatili tu ponudu iz puno razloga. Ne želimo biti arbitar između tih partija. Drugi razlog je što je politička situacija u Ulcinju vrlo loša, da ne kažem alarmantna. Da bi se prevazišlo sve ovo, DPS bi imao snage, ali splet okolnosti na globalnom nivou, uticao je na to da DPS participira u vlasti sa značajnim resorima i predsjednikom Skupštine.

DPS će upravljati svim značajnim sekretarijatima, među kojima su sekretarijati za finansije i urbanizam. Aktuelni predsjednik Fatmir Đeka kaže da je najbitnije da se riješi politčka kriza, koja je paralizovala grad­.

"Kako smo odgovorno postupili od početka da izađemo iz ove krize, tako ćemo i sada. Postoji vjerovatnoća da i mi damo doprinos da se izađe iz ove krize i nekom novom konstalacijom, prekompozicijom doprinesemo razrijšsenju ove situacije. Imaćemo danas-sjutra konsultacije između partije, onda u ponedjeljak ćemo imati nove informacije, nove detale za nastavak tih pregovora", rekao je Đeka.

Budući predsjednik opštine Nazif Cungu još ne želi da se oglašava ovim povodom, uz napomenu da su pregovori u toku, te da će naredne sedmice sve biti dogovoreno.

Bonus video: