Bar: Pozitivna spremna da uđe u vlast sa DPS-om

Kada je riječ o mjestu predsjednika skupštine opštine Bara, Novaković kaže da je tačno da je pokrenuta inicijativa za smjenu aktuelnog predsjednika Osmana Subašića, ali da se do sada nije govoriloko bi mogao zamijeniti Subašića na toj poziciji
53 pregleda 56 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.03.2016. 20:54h

Iako Pozitivna Crna Gora, makar po riječima njenog lidera Darka Pajovića, decidno odbija da uđe u Vladu bez ostatka opozicije, to neće biti slučaj na lokalnom nivou. Konkretno, nova politička većina u Baru, podnijela je zahtjev za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta Osmana Subašića iz SDP. Tu većinu čine DPS, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i Pozitivna Crna Gora. Jedini odbornik Pozitivne u Baru Radomir Novaković, kazao je našoj televiziji da Pozitivna nema ništa protiv toga da bude dio nove vlasti u Baru.

“Postoji inicijativa za smjenu predsjendika SO Bar iz jendog jeidnog razloga, jer ta vlast u Baru trenutno ne funkcioniše na način na koji funkcioniše, to građani Bara vide svakim danom, svakim svojim korakom i šetnjom kroz grad Bar, i smatram das a ulaskom Pozitivne CG u vlast u Baru, sigurno će biti i vijdljivije promjene u lokalnoj vlasti”, kaže za TV Vijesti Radomir Novaković, odbornik PCG u Baru.

Novaković s druge strane nije mogao da potvrdi medijske navode, da je on navodno kandidat za novog predsjednika lokalnog parlamenta. Tvrdi da o kadrovskim rješenjima još nije bilo nikakve priče.

“Ja bih vam odgovorio vrlo radi da ih znam. Ali u ovom trenutku jai h ne znam I ne mogu da vam kažem ono što ne znam. To je izgleda danas najavžnija tema u Crnoj Gori. Smatram da kao građanin grada Bara, to nije glavna tema, i ne smije da bude. Što se mene lično tiče, mislim da grad Bar ima mnogo bitnijih tema od toga da li ću ja biti predsjednik SO Bar.”

Nakon prelaska Pozitivne u vlast u Baru, u opoziciji će ostati po pet odbornika Demosa i Demokratskog fronta, četiri iz Socijaldemokratske partije i tri iz SNP-a.

Bonus video: