Nikšić: Ulica u mraku, najviše strepe romske i egipćanske porodice

"Nema rasvjete, nema ležećih policajaca. Ovuda je vožnja nenormalna, voze ludo, boksitaši i svi. Prije neki dan je uletio čovjek u ovu kuću, tu kod komšije", rekao je Ernest Špatolaj, mještanin
73 pregleda 14 komentar(a)
Ulica u mraku, Nikšić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ulica u mraku, Nikšić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 02.03.2016. 20:59h

U ovoj nikšićkoj ulici dugoj nekoliko kilometara svijetle samo farovi auta.

Od mraka najviše strepe romske i egipćanske porodice koje žive tik uz saobraćajnicu koja povezuje Željezaru i rampu Rudnika boksita.

"Ne mogu da idu u školu. Moj sin nije htio, kaže strah me od mraka. A ja nemam svaki dan da plaćam taksi dva eura", kazala je Širibana Šakoli, mještanka.

"Nema rasvjete, nema ležećih policajaca. Ovuda je vožnja nenormalna, voze ludo, boksitaši i svi. Prije neki dan je uletio čovjek u ovu kuću, tu kod komšije", rekao je Ernest Špatolaj, mještanin.

Špatolaj se sa porodicom u naselje doselio prije godinu, kada im je opština zajedno sa donatorima dodijelila stan. U 4 nova objekta i okolnim barakama živi više od 100 porodica. Kako je ulica izuzetno prometna, a od infrastrukture ima samo stubove za rasvjetu koji ne rade, više puta su tražili pomoć nadležnih.

"Obratili smo se opštini i komunalnoj policiji da nam pomognu, ali nema od toga ništa", dodao je Špatolaj

"Žalili smo se za policajke da nam donesu, ali nisu", kazao je Nevrus Emini, mještanin.

Muke im zadaju i odvodi, koji se začepe kad su padavine, pa od velike vode teško prilaze kućama.

"Možete okrenuti da vidite vodu, samo su nas ođe ubacili kao da smo stoka", objasnio je Špatolaj.

"To ovako ne bi ni 41. godine kako se radi sad. Trebalo bi kanalizacija da se postavi, da bi djeca preživjeli", Veselin Sejdović, mještanin

Više od osnovnih uslova nisu se usudili da traže.

"Da ima neki park, nešto. Kao vaša djeca tako i naša imaju pravo. Da igraju tu na put, da ih neko auto ubije, ne mogu djeca cijeli dan da budu unutra", rekla je Šakoli.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, kazali su nam da će do kraja naredne nedjelje problem sa ležećim policajcima biti riješen i da će ulica biti obezbijeđena adekvatnom signalizacijom, te da ako ne budu u mogućnosti da odmah postave usporivače, postaviće saobraćajne znakove koji se odnose na ograničenje brzine.

Što se tiče problema sa rasvjetom i odvodima, kako nam je kazao Živko Kecojević, menadžer opštine Nikšić, problem će biti riješen kada to dozvole finansijski uslovi.

Bonus video: