PO NALOGU SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA

Uhapšen šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

On je drugi uhapšen policajac zbog afere "Dokazi", odnosno nestanka 13 pisama i dva dokumenta koja su zaplijenjeni u pretresu kuće biznismena Veselina Mujovića
484 pregleda 67 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.02.2016. 22:22h

Po nalogu Specijalnog tužilaštva večeras je oko 21.30 časova uhapšen šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibor Medojević, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz više izvora.

Medojević će u zakonskom roku biti priveden specijalnom tužiocu.

On je drugi uhapšen policajac zbog afere "Dokazi", odnosno nestanka 13 pisama i dva dokumenta koja su zaplijenjeni u pretresu kuće biznismena Veselina Mujovića.

Ranije danas specijalna tužiteljka Lidija Vukčević odredila je pritvor do 72 sata službeniku Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Nikoli Terziću koji je uhapšen sinoć zbog sumnje da je zlooupotrijebio službeni položaj.

Terzić je, navodno po nalogu Medojevića, preuzeo dokaze koji su izuzeti pretresom kuće Mujovića, od službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića. Terzić je potom dokaze predao Medojeviću , koji je nakon toga navodno konstatovao da dijela spornih dokaza nema.

Saslušanje Terzića kod specijalne tužiteljke trajalo je duže od dva sata. To što je rekao, očito nije bilo dovoljno i da je ubijedi da ga pusti da se u daljem postupku brani sa slobode, već mu je odredila pritvor do 72 sata.

Stavljanjem Terzića iza brave nije se dobio ni odgovor da li je afera izbila kako bi se poljuljalo povjerenje u tek postavljenog šefa specijalnog policijskog tima Dragana Radonjića, koji kao da je znao do čega treba da se pazi, pa je dokaze iz kuće Mujovića po nalogu specijalnog tužioca Milivoja Katnića fotografisao i uvrstio u dokaznu građu.

"Hobotnica", kako je nazvana policijska akcija hapšenja Mujovića, učinila je da nestanu i dva dokumenta koja su zatečena kod biznismena, a javnost ni do danas nije dobila odgovor šta direktor policije Slavko Stojanović misli o cijelom slučaju. Policijski istražitelji dali su kolegu Terzića kao rezultat svoje istrage.

Za sada ne postoje dokazi da je Terzić otuđio sporni materijal, ali je osumnjičen da je zloupotrijebio svoj položaj tako što nije postupao u skladu sa procedurama o pretresu i čuvanju zaplijenjenog materijala, tačnije, što kesa nije bila propisno zapakovana.