Sedam dana od nestanka dokaza: Stojanović bez odgovora

Nijesu samo pisma sklonjena. Slučaj “Hobotnica” učinio je da misteriozno nestanu i dva dokumenta koja su zatečena kod Mujovića
54 pregleda 33 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Slavko Stojanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.02.2016. 18:32h

Nije se direktor Uprave policije Slavko Stojanović oglasio ni sedam dana nakon što su nestali dokazi prikupljeni tokom pretresa kuće Veselina Mujovića. Nije našao za shodno da objasni crnogorskoj javnosti što će preduzeti zbog najnovije afere koja drma njegov dom.

Baš kao i mnogo puta do sada, Stojanović je sve to riješio slanjem nemuštog saopštenja.

Na nekoliko pitanja TV Vijesti, počev od onog da li će zbog gubljenja dokaza podnijeti ostavku do toga da li je spreman da sa pripadnicima policije koji su učestvovali u pretresu kuće Mujovića i onima koji su imali kontakt sa dokazima prođe i poligrafsko testiranje, Stojanović nije odgovorio. Nijesmo dobili odgovor ni da li se sprovodi interna istraga o tome kako je moguće da se u kući osobe osumnjičene za brojne prevare, navodno nalaze dokumenti jednog državnog organa.

S druge strane Specijalno tužilaštvo završilo je saslušanje pripadnika policije koji su bili na pretresu Mujovićeve kuće, a pod posebnom pažnjom su bili oni koji su imali direktan kontakt sa nestalim dokazima, tačnije sa 13 pisama koje je tek postavljeni šef specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić po nalogu specijalnog tužioca Milivoja Katnića fotografisao i uvrstio u dokaznu građu.

Nijesu samo pisma sklonjena. Slučaj “Hobotnica” učinio je da misteriozno nestanu i dva dokumenta koja su zatečena kod Mujovića. Iako nije riječ o ključnim papirima, podatak da nestaju moze ukazivati da Radonjić u svojim redovima ima krticu koja podriva njegov rad.

Za sada se spekuliše ko bi mogao da bude na spisku osumnjičenih. Sumnje istražitelji moraju potkrijepiti čvrstim dokazima. Nezvanično saznajemo da je riječ o osobi na čiji rad je i ranije bilo zamjerki, ali iz nepoznatih razloga nikada nije pozvan na odgovornost.

Malo se zna i o tome kako je prenošena dokazna građa iz Mujovićeve kuće do policije. Mediji su objavili da je Nikola Terzić službenik odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije navodno po nalogu rukovodioca tog odsjeka Dalibora Medojevića preuzeo dokaze od službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića. Terzić je potom dokaze predao Medojeviću. Dokazi su onda nestali.

Kako- za sada je tajna. Zašto – samo se nagađa, a o svemu ćuti i glavni specijalni tužilac od koga crnogorska javnost očekuje da preduzme konkretan potez i krticu izvede pred lice pravde.

Bonus video: