Kreće podjela jakni i čizama djeci iz kampova Konik

„Ova podjela omogućena je djeci kroz program ’Podrška dobrovoljnom povratku i integraciji Roma i drugih I/RL sa područja Kampa Koniik, faza II’, za koji je sredstva obezbijedila Evropska komisija, posredstvom Delegacije u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju
82 pregleda 0 komentar(a)
Kamp Konik, Foto: Zoran Đurić
Kamp Konik, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.02.2016. 13:29h

Crveni krst Crne Gore (CKCG) sjutra će početi sa podjelom zimskih jakni i čizama za djecu romske i egipćanske (RE) populacije iz kampova Konik, koja su redovni učenici osnovnih škola.

Kako je saopšteno iz CKCG, oko 235 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola “Marko Miljanov”, “Savo Pejanović”, “21. maj”, “Vuk Karadžić”, “Vladimir Nazor” i “Božidar Vuković Podgoričanin”, dobiće komplete koje čine zimske jakne i gumene čizme.

„Imajući u vidu da roditelji RE djece nijesu u mogućnosti da im obezbijede osnovne uslove za redovno pohađanje škole, a u želji da se postigne održivost i zadržavanje djece u školama do kraja redovnog, osnovnog školovanja, CKCG pomaže tu djecu i roditelje i kroz obezbjeđivanje osnovnih odjevnih predmeta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je ta vrsta podrške CKCG prisutna godinama unazad, i da su djeci u prethodnom periodu obezbjeđivali osnovni školski pribor i đačke torbe.

„Ova podjela omogućena je djeci kroz program ’Podrška dobrovoljnom povratku i integraciji Roma i drugih I/RL sa područja Kampa Koniik, faza II’, za koji je sredstva obezbijedila Evropska komisija, posredstvom Delegacije u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: